L’Ajuntament aposta per la divulgació ambiental mitjançant l’EcoTruck

Aquesta caravana es mourà entre els diferents barris de Montcada i Reixac per informar i conscienciar sobre sostenibilitat

L'antiga caravana reconvertida en aula ambiental recorrerà els barris per conscienciar sobre el medi ambient
Premsa Ajuntament

La regidoria de Serveis Municipals presenta aquest dissabte 19 de novembre (12h), a la plaça de l’Església, l’EcoTruck, una caravana reconvertida en un equipament mediambiental mòbil, que pretén arribar a tots els racons del municipi per promoure activitats de caire ambiental i oferir informació sobre la sostenibilitat a Montcada i Reixac.

El nou ús que se li ha donat a aquest vehicle és un exemple d’economia circular i de sostenibilitat, ja que s’ha aprofitat una caravana vella per fer-ne una aula ambiental mòbil. El seu interior s’ha revestit de fusta certificada i s’han instal·lat dos elements generadors d’energia: plaques solars i un aerogenerador, els quals alimenten els llums i d’altres elements elèctrics.

El nou ús a aquest vehicle és un exemple d’economia circular i de sostenibilitat, ja que s’ha reconvertit una caravana vella en un espai mòbil que s’utilitzarà com a aula ambiental

A més, l’EcoTruck incorpora al seu interior un espai d’exposicions, una estació meteorològica, una zona d’audiovisual i un centre de recursos amb llibres i informacions interessants. A la seva part exterior, el visitant trobarà, fins i tot, un hort vertical.

Equipament mòbil i polivalent

El regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre, ha afirmat que “l’EcoTruck vol esdevenir un element d’identitat municipal que mostri el compromís del consistori amb el medi ambient”. De la Torre ha afegit que “l’objectiu és que visiti tot el municipi per fer un treball de conscienciació entre la ciutadania sobre la importància de l’educació ambiental”. L’EcoTruck serà un centre dinàmic d’educació ambiental, coordinat per un equip d’educadors ambientals que proposarà activitats i tallers adreçats a públics concrets. El regidor també ha destacat “la polivalència dels 10 metres quadrats del seu interior permet que també pugui ser un punt d’informació, una sala d’exposicions o una oficina municipal”.

Prevenció de residus

La presentació de l’EcoTruck s’emmarca dintre de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que se celebra del 19 al 27 de novembre. Per aquest motiu, el nou punt mòbil mediambiental visitarà els diferents barris on oferirà diversos tallers. El dia de la presentació, a la plaça de l’Església, hi haurà un taller de compra sostenible. A més, també hi haurà un punt d’intercanvi de llibres, dinamitzat per l’associació Andròmines, que gestiona els serveis de deixalleriai i deixalleria mòbil del municipi.

L’endemà, diumenge 20, es traslladarà al parc de la Llacuna per oferir el taller ‘Precious Plastic’, sobre el reciclatge d’aquest tipus de residus; dimecres 23, coincidint amb el mercat setmanal de Pla d’en Coll, acollirà un taller de reparació de bicicletes i petits electrodomèstics; el dia 26, el Taller ‘Precious Plastic’ tornarà a visitar l’espai ubicat a la confluència entre el carrer Tagamanent amb la carretera de Ripollet; i diumenge, 27, oferirà un taller de restauració de mobles a la plaça Bosc de Can Sant Joan.

Deixa un comentari