L’Ajuntament assegura que la prioritat serà la urbanització del sector

El veïnat reclama que s’acceleri la construcció de les escales mecàniques i l’arranjament de tots els carrers

L’accessibilitat i l’estat dels carrers són els dos temes que més preocupen el veïnat de la muntanyeta de Can Sant Joan com ha quedat palès a la reunió que el consistori ha convocat aquest dilluns a la tarda al Kursaal per presentar les actuacions que es duran a terme al 2011 –la segona aquest any, la primera es va fer a l’abril– en el marc del Pla Integral del sector, que es finançarà amb fons municipals i de la Generalitat –de la Llei de barris. El director del projecte, Albert Barenys –director de l’Àrea de Política Territorial del consistori– ha manifestat a la cinquantena de veïns que hi ha assistit que “pràcticament tot el pressupost del projecte –que puja a 10,2 milions d’euros– es dedicarà a la reurbanització del sector”. En aquest sentit, Barenys ha recordat que el Pla inclou el condicionament de tots els sectors de la muntanyeta i accions per facilitar la mobilitat del veïnat, format, en bona mesura, per gent gran.

 

Un dels objectius del projecte d’accessibilitat, ha explicat el director del projecte, és aconseguir connectar de forma mecànica el sector, des de Bateria fins a Cimal, a través d’escales mecàniques. Al 2011 està previst que es facin realitat els projectes d’aquests sistemes, però no està previst que comencin les obres fins al 2013. Les escales es dividiren en dos trams, des del carrer Bosc fins a Pont i des d’aquest mateix vial fins a Cimal, a la part alta de la muntanyeta. El veïnat que ha assistit a la reunió ha demanat que aquest projecte s’acceleri.

 

També per a l’any vinent està previst que sigui una realitat la urbanització dels carrers Novell i Triangle, amb la creació d’una vorera ampla i l’eliminació de les barreres arquitectòniques existents, com els pals de la xarxa elèctrica, que se soterraran. Com l’augment de la vorera suposarà l’eliminació de zones d’aparcament, es crearà un espai per a l’estacionament d’una trentena de vehicles –també al 2011– adreçat especialment als veïns d’aquests dos vials. El públic ha demanat a l’Ajuntament que hi instal·li sistemes perquè només puguin aparcar turismes i veïns del sector.

 

En total, el consistori dedicarà l’any vinent uns 900.000 euros del Pla Integral a fer millores. “Reafirmo el meu compromís amb el projecte de la muntanyeta”, ha manifestat l’alcaldessa, M. Elena Pérez (PSC), qui ha encapçalat la representació municipal conjuntament amb la regidora responsable del Pla Integral, Alicia Solano (PSC). Pérez ha reconegut que l’actual conjuntura econòmica i la coexistència d’aquest projecte amb el Pla Integral de la Ribera –també inclòs a la Llei de barris– han dificultat la posada en marxa abans de les actuacions a Can Sant Joan. El consistori i la Generalitat, de fet, ja han acordat que la realització final del projecte serà al 2014, dos anys després del previst.

 

Barenys ha avançat que al gener es reunirà per primer cop una comissió formada pel consistori i el veïnat, amb la qual s’acabaran de perfilar els detalls de les actuacions projectades i es podrà reorientar quins projectes tenen prioritat. “De tota manera, alguns projectes de caire social, tot i que no els considereu prioritaris, s’han de fer perquè era una obligació imposada des de la Generalitat per accedir a la subvenció”, ha manifestat el director del Pla Integral. Els veïns han demanat, entre d’altres, que tots els diners vagin íntegrament a la millora dels espais, que s’intenti crear més zones d’aparcament de les projectades, que les escales mecàniques abastin més carrers o bé que, independent dels diners de la Llei de barris, l’Ajuntament estigui més al cas de la vigilància i la neteja del sector. Alguns assistents han mostrat el seu escepticisme davant la possibilitat que el projecte tiri endavant i d’altres consideren que el canvi al govern de la Generalitat i les pròximes eleccions municipals podrien canviar les voluntats polítiques al sector.

Deixa un comentari