L’Ajuntament celebra el dia de la patrona del municipi

Fins a mitjans del segle passat, aquesta festa formava part de les tradicions populars del municipi

Ballada dels capgrossos de la Colla gegantera, a la plaça de l'Església
Berta Barcons
El programa de celebració va incloure una ballada de sardanes
La Coral Mare de Déu del Turó porta el nom de la patrona del municipi

L’Ajuntament ha assumit enguany la celebració de les activitats culturals organitzades amb motiu del dia de la patrona del municipi, la Mare de Déu del Turó. Si bé la parròquia de Santa Engràcia cada 8 de setembre, dia de les verges trobades, fa una missa commemorativa, feia molts anys que la celebració havia deixat de tenir un abast més popular. “La voluntat és recuperar una de les festes tradicionals més antigues del municipi i que estava també vinculada amb l’ermita del Turó, ja desapareguda”, ha explicat el regidor de Cultura i Patrimoni, Albert Carandell (PSC). Segons ha assenyalat l’edil, va ser cap a mitjans del segle passat quan aquesta celebració va anar perdent protagonisme en favor de la festa de Terra Nostra, que comparteix patrona.

La voluntat és recuperar una de les festes tradicionals més antigues del municipi i que estava també vinculada amb l’ermita del Turó, ja desapareguda

Albert Carandell, regidor de Cultura i Patrimoni

L’any passat la Colla gegantera va fer un primer pas en la recuperació d’aquesta commemoració tradicional amb diverses activitats. Enguany, l’Ajuntament ha decidit liderar la iniciativa organitzant ahir un espectacle infantil, una ballada de sardanes i una altra dels capgrossos.

A la parròquia, en acabar la missa en honor a la patrona, va actuar la Coral del municipi que porta el seu nom, Mare de Déu del Turó, i es va fer una ofrena floral a la imatge de la verge.

Deixa un comentari