L’Ajuntament convida l’activista per les persones discapacitades Montserrat Vilarrasa en nom de la societat civil

A causa de la pluja, el programa d’actes es trasllada a l’Auditori Municipal

Montse Vilarrasa també ha estat la convidada a fer enguany el pregó de la festa de Terra Nostra
Premsa Ajuntament
Imatge de l'ofrena floral feta l'any passat durant l'acte institucional de la Diada

L'activista pels drets de les persones discapacitades Montserrat Vilarrasa serà la representant de la societat civil a l'acte institucional que organitza aquest dimecres l'Ajuntament amb motiu de l'11 de setembre. A partir de les 11 h començaran les activitats previstes a l'Auditori, en comptes de la plaça de l'Església a causa de la pluja. En el torn dels parlaments intervindran l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), i Vilarrasa, membre de la Fundació Catalana Síndrome de Down i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona. La montcadenca va participar el passat mes de juny a la seu de l’ONU (Nova York), en l'aprovació la Declaració sobre els drets de les dones amb discapacitat a nivell mundial. Divendres també va ser convidada a llegir el pregó de la festa de Terra Nostra.

El programa d’actes de la Diada continuarà amb l’actuació de la Coral Mare de Déu del Turó i de l’Associació Musical Giravolt, que oferiran dues peces musicals, que també interpretaran el Cant dels Segadors després de l’ofrena floral que l’alcaldessa i els portaveus municipals faran davant l’escultura La força de la terra en nom de tota la ciutat. L’acte institucional finalitzarà amb l’actuació dels Castellers de Montcada i Reixac i també comptarà amb la participació de la Colla de Dracs i Diables de Can Sant Joan.

 

Presència del PSC i absència de Cs i del PP

Després de dos anys d'absència a l'acte institucional convocat per l'Ajuntament, el grup municipal socialista –amb sis regidors al Ple– tornarà a ser present a l'espai de les autoritats i participarà a l'ofrena floral. Així ho ha confirmat el portaveu del PSC, Andrés Iruela.

L'altre grup de l'oposició, Cs, s’ha desmarcat un any més de la celebració. En opinió d'Ana Pellicer, portaveu del grup municipal –amb tres representants–, “els partits separatistes s’han apropiat d’aquesta festa, organitzant actes que exclouen més de la meitat de la societat”. El posicionament del partit taronja no és nou. Des que té representació al Ple municipal, l’any 2011, Ciutadans no ha participat mai a l’acte institucional de la Diada en considerar que és una celebració "instrumentalitzada, que busca la confrontació" i ha proposat reiteradament que la festivitat de Catalunya sigui el dia de Sant Jordi.

En la mateixa línia, el PP –que en aquest mandat no té representació al Ple– també ha anunciat que no participarà a la matinal entenent que la festa "està segrestada pel secessionisme i només representa una minoria de Catalunya".

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari