L’Ajuntament de Montcada i Reixac retira més de 500 tones de residus dipositats a abocadors incontrolats

El Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha realitzat, durant el darrers dos mesos, la neteja de diversos punt d’abocaments incontrolats de residus al Pla de Reixac. Durant aquest període, s’han recollit més de 500 tones de residus sòlids de tota mena, que han estat traslladats i dipositats a abocadors autoritzats. […]

El Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha realitzat, durant el darrers dos mesos, la neteja de diversos punt d’abocaments incontrolats de residus al Pla de Reixac. Durant aquest període, s’han recollit més de 500 tones de residus sòlids de tota mena, que han estat traslladats i dipositats a abocadors autoritzats.

Aquesta campanya pretén posar fi a una pràctica habitual en diverses zones del municipi on s’aboquen residus de forma incontrolada, deteriorant enormement aquests paratges. La zona principal d’actuació ha estat el pas de Can Milans sota la C17, on hi havia acumulades més de 350 tones de residus.

Per tal d’impossibilitar que es torni a abocar residus incontroladament a aquests espais, s’està procedint a atalussar, amb terra neta i hidrosembrar, els marges dels camins i la zona de sota el pont de la C17. A més, s’instal·laran uns rètols informatius on es recorda que l’abocament incontrolat està penat amb multes de, com a mínim, 600 €.

A més, durant aquest any es duran a terme dos projectes municipals que reben el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya per clausurar aquests abocadors il·legals. Una aportació de 60.000 euros es destinarà a rehabilitar cinc punts conflictius que hi ha al Pla de Reixac, entre ells, el camí de Can Rocamora. El projecte inclou el trasllat dels residus a gestors autoritzats, el tancament dels recintes i la restauració dels espais. L’altra subvenció, de 90.000 euros, es dedicarà a la rehabilitació de la Bòbila d’en Gran –, al Pla de Reixac–, un abocador que hi ha a prop de Can Milans.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari