L’Ajuntament dona ajuts als establiments que es modernitzen

Les subvencions tenen com a objectiu contribuir a la millora del teixit comercial

Els ajuts s'adrecen a establiments que hagin fet o tinguin previst fer reformes o bé millores tecnològiques
Eric Moner

Amb l'objectiu de contribuir a la modernització del comerç local i a l'obertura de nous negocis, el Ple va aprovar en la sessió de juliol les bases de l’edició 2021 del programa ‘Millora el comerç’, que no es va convocar al 2020 a causa de la pandèmia. Es tracta d’un paquet de subvencions, amb un valor total de 3.000 euros, destinat al sctor comercial.

Els establiments podran sol·licitar aquests ajuts en el cas que hagin fet o tinguin previst fer al llarg de l'any, alguna actuació relacionada amb la millora de la seva imatge exterior –disseny, producció i instal·lació de la retolació externa o l’aparador; il·luminació o canvi de mobiliari a la terrassa o condicionament de la façana; modernització interior del local –canvi de mobiliari o d’il·luminació, reforma integral o millora de l’accessibilitat); o millora de la gestió del negoci (projectes web, botiga virtual, programes de gestió o gestió de les xarxes socials… En tots els casos, l’import de l’ajut serà com a màxim el 50% del cost objecte de l’actuació, tenint en compte la puntuació obtinguda en els criteris d’avaluació, i fins a un màxim de 625 euros per beneficiari i establiment.

El termini de sol·licituds estarà obert fins al 15 d’octubre i aquestes s’haan de presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Montcada i Reixac (Av. de la Unitat, 6) o de manera telemàtica –per fer els tràmits presencials, caldrà cita prèvia.

 

Potenciar noves obertures
D’altra banda, el Ple també va donar llum verda a un altre paquet de subvencions amb un valor total de 5.000 euros, per dinamitzar el comerç local, potenciant les noves obertures i traspassos. Aquests ajuts aniran destinats a establiments comercials oberts enguany o que tinguin previst fer-ho abans del 26 de novembre. Les sol·licituds s’han de presentar de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana  de l’Ajuntament (cal cita prèvia) o de manera telemàtica, fins al 26 de novembre.

Estem vivint una època molt difícil arran la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia i amb aquests programes de subvencions pretenem donar suport el comerç local’, va explicar el regidor de Comerç i Turisme, Gerard Garrido (ERC). Els dos grups de l'oposició comparteixen la visió del govern entenent les dificultats que afronta el comerç de proximitat. Les regidores Nani López (PSC) com Angelina E. del Pino (Cs) van coincidir a reclamar a l'executiu una bona campanya de difusió perquè la informació arribi per carta a tots els establiments, garantint que tothom la rebi independentment de si té connexió o no a la xarxa i del fet de pertànyer a una de les dues entitats comercials que hi ha al municipi, l'MCC i l'Associació de Comerciants de Can Sant Joan. Del Pino també va celebrar que s'hagi modificat un punt de les bases del programa 'Millora el comerç', concretament el que fa referència a què es fa amb els diners que restin un cop tancat el període de presentació de sol·licituds. Si bé fins ara la quantitat restant es repartia entre les peticions presentades, a partir d'ara s'obrirà un segon termini de convocatòria.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari