L’Ajuntament dóna suport a la plantilla d’Alstom i reivindica un pla estratègic ferroviari

María Elena Pérez és un dels 15 edils que ha signat el manifest presentat aquest migdia en defensa del sector

Els alcaldes s'han fotografiat amb els representants de la plantilla d'Alstom
Premsa Ajuntament

Els alcaldes i alcaldesses de 15 municipis de la província de Barcelona –entre ells, la de Montcada i Reixac, María Elena Pérez (PSC)– han signat un manifest de suport a la plantilla d’Alstom de la planta d’Alstom de Santa Perpètua de Mogoda i de reivindicació per tal que Catalunya disposi d’un pla estratègic per al sector ferroviari. Els consistoris que donen suport a la iniciativa són Santa Perpètua de Mogoda, Montcada i Reixac, la Llagosta, Mollet del Vallès, Sabadell, Terrassa, Badalona, Palau-solità i Plegamans, Rubí, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Parets del Vallès, l’Hospitalet, Cornellà i Caldes de Montbui. La presentació del manifest ha tingut lloc aquest divendres, a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en un acte al qual, a més dels edils, hi havia els representants del comitè d’empresa de la planta, que ha impulsat la redacció i signatura del manifest.

La planta vallesana d’Alstom, líder mundial en infraestructures ferroviàries, es troba immersa en un conflicte laboral arran la manca de negociació del conveni amb la direcció de l’empresa. Actualment, a la planta hi treballen 670 persones. El comitè exigeix a la direcció de la companyia que compleixi els acords assumits al setembre del 2013 i es reprengui la negociació del conveni col·lectiu. El manifest aprovat i consensuat pels edils dóna suport a la plantilla d’Alstom per tal de mantenir l’activitat productiva de la planta de Santa Perpètua de Mogoda i per mitjà d’aquest escrit, els signants es comprometen a treballar pel manteniment de la indústria als seus respectius municipis. Concretament a Montcada, l'empresa disposa d’un centre a l'estació de Can Sant Joan on es fa el manteniment dels trens de la xarxa de Rodalies i Regionals de Renfe. “Donem ple suport a la plantilla d’Alstom, que està reivindicant el manteniment d’una planta competitiva, un model industrial que s’ha de consolidar a Catalunya per tenir futur”, ha manifestat l’alcaldessa, que ha assistit a l’acte, acompanyada del regidor de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació, Joan Carles Paredes (CiU).

 

Contingut de l'escrit

El manifest consensuat destaca que ‘la indústria és una peça clau per reactivar l’economia i sortir de la crisi, aplicar innovació i generar més estabilitat i millors condicions laborals’. A més, s’indica que es defensa un model productiu basat en la indústria responsable i compromesa amb la qualitat del treball, a la vegada que s’aposta pel sector ferroviari donat el seu caràcter estratègic per a Catalunya i per al conjunt d’Espanya i que representa un volum important de llocs de treball al territori, ja que als treballadors directes cal afegir-ne d’indirectes en el subsector de fabricants de components i dels serveis auxiliars.

 “Defensem la planta d’Alstom a Santa Perpètua per ser un dels centres més moderns i avançats del grup empresarial a Europa, que fabrica productes per desenvolupar la mobilitat sostenible i aporta valor afegit a l’economia de Catalunya”, indiquen els edils al manifest, a la vegada que exigeixen a la direcció de la companyia que opti per la via de la negociació i que acompleixi els acords amb la plantilla que va adquirir davant el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.

Precisament , el text demana al Govern català “que no accepti l’abaratiment de les condicions de treball com a única forma per fer més rentables les empreses i que defensi un model industrial basat en la capacitat d’innovació, el desenvolupament de projectes propis i en la qualitat d’execució”, a més d’instar-lo a fomentar una nova política industrial, adoptant les mesures proposades al Pacte per a la Indústria a Catalunya. El document reclama que tant l’executiu català com l’espanyol mantinguin una posició de defensa de la indústria ferroviària. El text també demana al govern català la màxima implicació i mediació entre la direcció de l’empresa i els representants de la plantilla “per afavorir uns acords que comportin el manteniment dels llocs de treball, unes condicions laborals dignes i el desenvolupament d’un projecte que asseguri el futur de l’empresa”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari