L’Ajuntament eliminarà prop de 50 zones blaves

Esquerra presentarà una moció sobre l’estat de l’aparcament al muncipi

La sessió plenària de juliol, que tindrà lloc aquest dijous, dia 29, aprovarà el plec de clàusules administratives per a la gestió, en règim de concessió, del servei d’aparcament amb zona blava. A partir d’ara, els estacionaments de pagament al municipi sumaran 141 places –fins ara n’hi havia 186– i estaran situats al carrer Major (45 places), l’avinguda de la Unitat (13 places) i els carrers Generalitat (18), Colón (5) i Jaume I (60). El nou contracte elimina els estacionaments de l’avinguda de la Ribera, amb l’argument que tenien sentit quan estava obert el mercat, i també els del carrer Guadiana, places que desapareixeran en el moment que comencin les obres al centre per a un pou de ventilació de la Línia d’Alta Velocitat –obres que porten un endarreriment de gairebé un any.

D’aquesta manera, el consistori dóna resposta a una de les peticions del col·lectiu Montcada. No a la zona blava, que sol·licitava eliminar-ne totes les de l’avinguda de la Ribera, però també les que hi ha davant l’ambulatori de la plaça Lluís Companys i reduir-ne la resta fins a un 25%. Les zones blaves funcionaran de 9 a 14 i de 17 a 20h, de dilluns a divendres i els dissabtes, de 9 a 14h. Els aparcaments dels carrers Major i Generalitat i de l’avinguda de la Unitat funcionaran de 8 a 14h. A l’agost, el servei de zona blava no estarà en funcionament.

En relació a l’aparcament, el grup municipal d’Esquerra presentarà una moció a la sessió plenària per tal que es faci un estudi actualitzat de les necessitats d’aparcament barri a barri i que, en funció de les conclusions, el consistori dugui a terme les infraestructures necessàries. El grup sobiranista també demana que fins que no sigui realitat els dos punts anteriors, no es faci efectiva la fi de la tolerància a aparcar damunt les voreres a la zona centre, una acció que el consistori va posar en marxa el 26 de juliol.

Deixa un comentari