L’Ajuntament envia a tots els domicilis un llibret sobre la nova ordenança de civisme

L’objectiu del Consistori és informar la població abans que la norma entri en vigor, a principi de l’any vinent

L’Ajuntament té previst començar a aplicar la nova ordenança de convivència al pròxim mes de gener, el que significa que ja se sancionaran determinats comportaments considerats com a incívics, catalogats com a lleus, greus i molt greus. Perquè tothom sàpiga quines actituds poden comportar una multa econòmica, el Consistori està repartint a hores d’ara un llibret a tots els domicilis de Montcada amb els aspectes més destacats de la nova ordenança de convivència. La norma es va aprovar definitivament al juliol passat i és una revisió de la que fins ara estava en vigor, amb data del 1992, que havia quedat desfasada. L’ordenança actual incorpora nous aspectes que es poden considerar com a incívics i que fins ara no estaven contemplats.

El llibret que s’està distribuint als domicilis dels veïns de Montcada és un resum dels principals aspectes de l’ordenança de civisme. Entre les faltes tipificades com a lleus hi ha danyar plantes o arbres, embrutar zones verdes o llençar papers, xiclets o burilles de cigarretes al terra. Les greus són fer pintades o graffittis, dipositar residus en el contenidor que no correspon o ocupar la via pública sense l’autorització municipal corresponent. Faltes molt greus són caçar o matar animals, tallar arbres, abocar en contenidors o sacs residus tipificats com a especials, cremar papereres o contenidors i encendre foc a la via pública. Les faltes lleus se sancionen amb una multa d’entre 90 i 120 euros; les greus, d’entre 121 i 300; i les molt greus, oscil·len dels 301 als 600 euros.

A banda del llibret que arribarà a totes les bústies, la campanya informativa es complementa amb plafons al carrer i amb l’enviament de l’ordenança completa a totes les entitats. La presidenta de l’Àrea Interna de l’Ajuntament, M. Carmen Porro (PSC), ha explicat que l’objectiu de la campanya informativa és preparar la gent de cara a l’entrada en vigor de la norma. La previsió municipal és començar a aplicar l’ordenança a principi de l’any vinent, una mesura que anirà acompanyada de la creació d’equips d’agents cívics per vetllar pel compliment de la norma. Segons Porro, no es tracta de nou personal sinó de comptar amb els recursos actuals. Dilluns vinent, l’Ajuntament ha convocat una reunió amb les associacions sobre l’ordenança, a les set de la tarda la Casa de la Vila. L’acte s’emmarca en la campanya per fer conèixer la nova ordenança.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari