‘L’Ajuntament és de tots, no pot funcionar per interessos partidistes o personals’

La portaveu del Ciutadans ha estat la primera representant de la formació que ha entrat a formar part del Ple aquest mandat

Carmen Romero, als estudis de Montcada Ràdio
Pilar Abián

Carmen Romero ha estat l’única portaveu novell d’aquest mandat. Sense cap experiència política prèvia, al 2011 va aconseguir ser la primera representant de C’s al Ple municipal i ha estat triada candidata de la formació a les properes eleccions municipals.

-Com ha viscut aquest primer mandat?
En un inici, amb molta alegria per haver aconseguit entrar al Ple i tenir la possibilitat de poder començar a canviar les coses. Això també implica molta responsabilitat i molta feina. A més, un cop a dins, t’adones que tot és molt enrevessat quan la política hauria de ser molt més senzilla. L’Ajuntament és de tots i el que no pot ser és que es funcioni per interessos partidistes o personals.
-Està satisfeta amb la feina feta com a portaveu?
Sí, i també molt animada a continuar ara que es perceb una voluntat de regeneració política amb l’aparició de nous partits que, com nosaltres, pensen es poden fer canvis i que la política ha d’estar al servei dels ciutadans, no dels polítics. A mi m’agraden la transparència, el contacte amb la gent i poder ajudar els altres i la política et dóna eines per fer-ho.
-C’s ha estat una de les formacions més beligerants contra l’alcaldessa arran del cas Mercuri i ha demanat reiteradament la seva dimissió.
Aquesta situació és vergonyosa per a Montcada, després de venir del cas Pretòria en l’anterior mandat, ara ens hem trobat amb un altre cas de corrupció.
-En el cas Pretòria, però, no va haver-hi imputats locals.
Però sí dimissions i va tenir conseqüències a altres municipis. Tot això deteriora la imatge de Montcada i Reixac i el govern no fa res per evitar-ho. Les escoltes telefòniques de cas Mercuri deixen prou clar que l’alcaldessa hauria d’haver deixat el càrrec fa molt de temps per una qüestió d’ètica. I, si al final no hi ha condemna, doncs que es torni a presentar.
-Vostè també ha estat citada a declarar en el judici qualitat de testimoni. Per què?
La citació ha estat una sorpresa i entenc que respon al fet que quan es va cessar l’anterior director de l’Àrea Territorial, Albert Barenys, fonts properes al PSC em van dir que es volia col·locar Carmina Llumà al seu lloc. Quan ho vaig dir al Ple em van dir de tot i, poc després, es va demostrar que era veritat. Ens han enganyat vilment fent-nos creuere que era un procés obert, quan la cosa ja estava lligada des de feia temps. No tenen escrúpols i aquesta és la part de la política que no m’agrada.
-Al Ple de novembre es va aprovar una moció del seu grup contra la corrupció. Tothom hi va votar a favor.
Que l’hagin aprovat tots els partits és un orgull, em sap greu que no tingui efectes retroactius ja que no es començarà a aplicar fins al proper mandat perquè l’equip de govern no estava per la labor. Ara el que hem fet és crear una comissió de treball per elaborar un codi ètic amb les aportacions de tots els partits.
-Parlem ara de l’Alta Velocitat. Les obres de la LAV són a punt d’acabar i el soterrament cada cop sembla més lluny.
Al 2010 podíem haver aconseguit l’inici de les obres, però no es va fer i el tren va passar de llarg. La crisi és l’excusa, però s’estan fent altres tipus d’inversions; això vol dir que falta la voluntat política dels partits grans perquè això pugui canviar. Nosaltres sempre hem estat donant suport a la Plataforma que és la que ha fet i fa una molt bona feina per aconseguir que el projecte es faci realitat.
-Aquest mandat ha estat marcat per les retallades, començant per les de les urgències nocturnes al CAP.
El municipi és prou gran per tenir urgències, no crec que sigui un servei tan costós. És veritat que no és una competència de l’Ajuntament, però la crítica a aquest govern és que s’ha mantingut al marge de les reivindicacions per recuperar el servei.
-Amb la lluita ciutadana que  C’s no combrega és amb la de la crema de residus a Lafarge.
La xarxa empresarial de Montcada és la que dóna vida al municipi. En temps de crisi hem de ser benevolents amb les empreses que estan funcionant i donant feina.
-No considera, per tant, que hi ha hagi cap problema per a la salut?
Al principi també teníem el neguit de si contaminava, per això ens vam adreçar a l’empresa i ens va demostrar amb papers que estava dins de la normalitat. Si l’activitat és correcta i està aprovada per la Generalitat no som qui per qüestionar-la. Els veïns el que han de fer és anar-hi i informar-se. Abans Lafarge contaminava però els últims anys ha fet inversions per corregir-ho.
-Vostè també ha criticat amb contundència la gestió econòmica del consistori.
Els pressupostos dinàmics de l’Ajuntament només els entén el senyor Maresma. Per a mi aquest ha estat el mandat d’apagar focs, no hi ha hagut un fil conductor de projectes. A més, enguany tenim el pagament de les expropiacions que, per la tossuderia de no voler pactar amb els propietaris, ens costa 1.000 euros mensuals en interessos. Això hipotecarà aquests pressupostos i els propers.

 

Escolta l'entrevista a Carmen Romero sobre el mandat a Montcada Ràdio:

http://www.ivoox.com/2015-01-30-entrevista-carmen-romero-audios-mp3_rf_4017655_1.html?autoplay=1

 

C's fa campanya a Can Cuiàs

Aquest cap de setmana, després que el judici per la peça cinquena del cas Mercuri hagi quedat vist per a sentència, la candidata de C's ha carregat durament contra l'alcaldessa per no haver renunciat al càrrec i contra CiU per no haver trencat el pacte de gobern. "Hem tornat a ser notícia a tot Espanya per un tema negatiu i els únics responsables són el PSC i CiU", ha dit l'edil.

El coordinador de C's, David Gerbolés, ha anunciat, d'altra banda, que al llarg d'aquesta setmana la formació donarà a conèixer el nom dels candidats que aniran del número 6 al 10 de la llista a les municipals.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari