L’Ajuntament es mostra receptiu a revisar la normativa per poder ampliar l’espai de terrasses al carrer

Montcada Comerç considera que l’actual ordenança és massa restrictiva i perjudica l’hostaleria i el comerç

Moreno, a l'esquerra,conversa amb el propietari d'Orxateria Pla
Pilar Abián

El regidor de Comerç, Joan Maresma (CiU), es mostra receptiu a revisar l’Ordenança reguladora de l’ús de la via pública perquè els hostalers puguin col·locar taules al carrer sense necessitat de tenir el vistiplau dels veïns i amb més permissivitat respecte l’espai a ocupar en resposta a la demanda que li ha traslladat Montcada Comerç. El president de l’entitat, Manuel Moreno, considera que l’actual norma perjudica tant el sector de l’hostaleria com el del comerç, ja que la reducció o eliminació de terrasses, treu vida als carrers.

“Estem passant per una situació molt dura i necessitem el suport de l’administració; si l’ordenança municipal és massa restrictiva, que es canviï per garantir el futur d’alguns negocis i els llocs de feina que generen”, ha assenyalat Moreno. Segons el president de Montcada Comerç, es dóna el cas de tres establiments –un al centre, l’altre a Montcada Nova i un tercer, a Can Cuiàs- que, per qüestió d’uns centímetres, enguany no podran instal·lar el nombre de taules que necessiten per fer rendible la seva terrassa durant la campanya d’estiu. Moreno tampoc no veu just que els hostalers hagin de recollir també cada any les signatures d’aprovació dels veïns per ampliar la superfície a ocupar pel seu negoci. “L’autorització –opina- l’ha de donar l’Ajuntament i, en cas que l’establiment causi molèsties, és quan s’ha de plantejar si se li retira o no el permís”. Un dels més perjudicats per l’actual ordenança és Orxateria Pla, al carrer Major. Abans de les obres de remodelació del vial, aquest comerç tenia 14 taules a la terrassa i enguany només ha obtingut permís per col·locar-ne 8. “Això és insostenible, haurem de passar d’una plantilla de 5 treballadors a 3”, es lamenta el seu propietari, Miquel Àngel Climent.

 

Resposta del govern

La queixa de l’MC ha estat recollida pel regidor de Comerç qui considera que l’Ordenança s’ha de poder interpretar per afavorir que els hostalers puguin treure el màxim rendiment a la campanya estiuenca. “Revisarem la normativa perquè entenem que hem de ser el màxim de tolerants en l’actual conjuntura”, ha dit Maresma. L’edil ha avançat que la tècnica de Comerç estudiarà cada cas i visitarà personalment els establiments.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari