L’Ajuntament es reunirà amb la Generalitat per valorar els efectes de la sentència del Suprem

El govern ha informat aquest matí els portaveus municipals del contingut de la resolució judicial

Valentine es troba ubicada en el límit amb la Llagosta
Laura Grau

El govern municipal ha fet saber a través d’una nota de premsa que els serveis jurídics i els de l’Àrea de Política Territorial de l’Ajuntament es reuniran amb caràcter d’urgència amb la Generalitat de Catalunya per tal de valorar els efectes de la sentència del Tribunal Suprem que ratifica l’anul·lació de la modificació del planejament que es va fer al 2004 per propiciar el trasllat de Valentine del centre del nucli urbà al polígon Can Milans.

Aquest matí l’equip de govern s’ha reunit amb els portaveus municipals de l’oposició per informar-los sobre el contingut de la resolució judicial i sobre els propers passos a realitzar pel consistori. L’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), ha fet constar que “l’objectiu de la trobada amb la Generalitat serà determinar les actuacions a emprendre davant la nul·litat del planejament”

 

Antecendents

En la mateixa nota de premsa, el govern recorda com es va fer i amb quin objectiu el canvi planejament del pla parcial del sector discontinu Can Milans-Can Cuiàs Nord. Tot arrenca del març del 2003 quan el Ple de l’Ajuntament va aprovar un conveni urbanístic amb l’empresa Valentine que tenia per objecte el trasllat de l’activitat industrial existent al barri de la Ribera a una ubicació més idònia allunyada del centre del municipi. Per afavorir l’operació, el consistori va acordar, entre d’altres mesures, requalificar els terrenys ocupats per la factoria, aleshores industrials, en sòl residencial. Inicialment es va plantejar ubicar-la al polígon la Granja, davant del riu Ripoll, però aquesta opció es va descartar i, un any després, l’Ajuntament va oferir a l’empresa un nou emplaçament a Can Milans, polígon que delimita amb el municipi de la Llagosta. Calia, però, requalificar uns terrenys tipificats com a zona verda en sòl industrial i traslladar aquest sector al polígon Can Cuiàs Nord requalificant un solar urbanitzable. Aquest canvi es va aprovar al març del 2004 amb el suport de tots els grups municipals  (PSC, CiU, ICV-EUiA i PP) a excepció d’ERC. En tractar-se d’una modificació del Pla General Metropolità (PGM) el va haver d’aprovar la Generalitat que es va pronunciar a favor l’abril del 2005.

De bon principi l’Ajuntament de la Llagosta va expressar el seu desacord amb la modificació de planejament perquè la fàbrica quedaria ubicada a 150 metres de la població i en un terreny que els veïns feien servir com a zona d’esbarjo motiu pel qual va interposar un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que al maig del 2009 va declarar nul·la la modificació del planejament. En resposta, la Generalitat i l’empresa Barnices Valentine van presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem que finalment ha estat desestimat.

 

 

 

Seccions:

Deixa un comentari