L’Ajuntament es reunirà aquest divendres amb el nou interlocutor d’Adif per a Catalunya, Carlos Quingles

Els representants municipals exigiran el compliment de les mesures urgents de seguretat a l’R2 promeses pel gestor ferroviari

L'Ajuntament de Montcada i Reixac es reunirà aquest divendres amb el nou interlocutor de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) per a Catalunya, Carlos Quingles, a qui exigirà que avanci amb els compromisos del gestor ferroviari de millorar la seguretat de l’R2 mentre s'inicia el soterrament d'aquesta línia al seu pas pel municipi. La implementació de les mesures de seguretat, que inclouen el tancament de vies i la millora dels passos a nivell, haurien d'haver començat a finals de 2018, però la realitat és que a hores d'ara les obres encara no s'han adjudicat.

L'Adif va notificar la setmana passada al consistori que Quingles, subdirector d’Operacions de Xarxa Convencional Nord Est, és el substitut de Carlos Freire, que ha estat traslladat a un altre càrrec a Madrid, com a interlocutor amb el municipi. Aquesta comunicació s'ha produït després que el passat 20 de desembre l'Ajuntament reclamés, de forma urgent, un interlocutor per part del gestor ferroviari per tal de fixar un calendari definitiu dels projectes pendents de l’R2. L'alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que "no és admissible que Adif no agiliti de manera efectiva aquestes mesures davant un tema tan greu de manca de seguretat com són els dos passos a nivell anacrònics i obsolets que tenim al mig de la ciutat".

En l'escrit d'Adif, el nou interlocutor va avançar que els projectes per als nous tancaments de la via i per a la millora dels dos passos a nivell estan redactats a l'espera de ser supervisats i aprovats, i que podrien adjudicar-se durant el tercer trimestre del 2019. Campos ha afirmat que "Montcada i Reixac està cansada d'endarreriments per part d'Adif i no ens podem permetre esperar més". 

Fa un any que Adif es va comprometre a renovar totes les tanques de la línia R4, des del Rec Comtal fins a l'estació Montcada i Reixac. L'ens ferroviari té previst destinar més de 600.000 euros per renovar les actuals tanques per unes de noves amb un sistema que dificulten la seva escalada i que eviten que siguin tallades. L'actuació, que també permetria instal·lar tanques noves en aquells punts on no hi ha, es faria als dos costats de la via al llarg de tres quilòmetres. Adif també es va comprometre a ampliar i segregar el pas de vianants del dels vehicles als passos a nivell dels carrers Bogatell i Pasqual, ubicats al centre del municipi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari