L’Ajuntament estudia emprendre accions legals contra Adif

El gestor ferroviari encara no ha finalitzat les obres dels pous de ventilació de la LAV

La tanca metàl·lica que l'Adif va instal·lar per impedir l'accés de persones a les vies a l'estació de Montcada-Sant Joan de les Abadesses
Rubén García
L'alcaldessa Laura Campos, fent declaracions a TV3 sobre els incompliments sistemàtics de l'Adif amb Montcada

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ICV-EUiA-E), ha enviat una carta aquesta setmana a l'Adif per manifestar la seva queixa sobre el que considera un "tracte denigrant" cap al municipi en relació a la finalització de les obres dels pous de ventilació de la Línia d'Alta Velocitat (LAV) de Jaume I i del parc de les Aigües i a la retirada de les runes contaminades que hi ha al costat de l'escola Font Freda, al pou d'atac. Segons Campos, el passat mes de desembre el sotsdirector d'estacions nord-est, Armando Brigos, es va comprometre a enllestir aquests treballs en un màxim de tres mesos. "A data d'avui encara no hem vist cap moviment, ni hem rebut cap planificació de les obres i ni tan sols responen les nostres trucades, situació que ens sembla indignant", denuncia l'alcaldessa, qui insta els responsables de l'Adif a actuar amb celeritat i anuncia la possibilitat d'emprendre accions legals contra "els incompliments sistemàtics", incloent-hi el del soterrament de l'R2, obra vinculada a les obres de la LAV pactada al 2007. Les úniques informacions de què disposa l'Ajuntament respecte les actuacions pendents són que a hores d'ara l'Adif no té cap partida pressupostària per urbanitzar la superfície del pou de ventilació de Jaume I i que està estudiant el destí de les terres contaminades del pou d'atac, que no es poden dur a un abocador convencional.

Campos ha fet aquestes declaracions arran de la informació que ha publicat el diari digital El Món sobre l'estat d'abandonament de l'estació de Montcada-Sant Joan de les Abadesses i el perill que suposa per a la circulació dels trens la brutícia que hi ha prop de les vies. "També reclamarem que s'adoptin mesures, tot i que tenim altres punts del municipi molt més problemàtics", ha afegit.

El passat mes de maig l’Audiència Nacional ja va admetre a tràmit el recurs contenciós administratiu que l'anterior govern va interposar aleshores contra el Ministeri de Foment per l’incompliment dels acords signats el 2007 que establien el soterrament de la línia de Portbou al seu pas per Montcada i Reixac. El conveni, signat entre Foment, l’Adif, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Generalitat i l’Ajuntament, recollia que les obres s’havien d’executar de manera coordinada amb la construcció de la LAV.

Deixa un comentari