L’Ajuntament estudiarà zones alternatives per aparcar a Can Cuiàs mentre durin les obres a Ciutat Meridiana

Els treballs per construir una escales mecàniques al barri barceloní provocaran la pèrdua temporal d’una cinquantena de places d’estacionament

Josep Pubill i Oriol Serratusell, durant la seva intervenció a l'assemblea feta a Can Cuiàs
Rafa Jiménez

Una setantena de persones van omplir aquest dimarts una de les sales del Centre Cívic de Can Cuiàs per escoltar les explicacions de l’Ajuntament i expressar la seva preocupació per les afectacions al trànsit i als aparcaments que tindran les obres de construcció d’unes escales mecàniques al barri limítrof de Ciutat Meridiana, entre els carrers de les Agudes i Rasos de Peguera. Aquests treballs, que l’Ajuntament de Barcelona començarà la propera setmana i que s’allargaran fins a finals de gener, provocaran que el carrer Circumval·lació, en el tram entre Camèlies i l’accés a l’escola bressol Camí del Bosc i al col·legi Ginesta, passarà a ser de doble sentit i serà l’únic punt de sortida des de Ciutat Meridiana. Aquest canvi provocarà un augment de la circulació de vehicles i obligarà a treure una cinquantena de places d’aparcament en semibateria que hi ha en aquest tram de la part montcadenca. La previsió és que aquesta modificació es faci a partir del 4 de novembre i l'Ajuntament montcadenc espera que es puguin tornar a habilitar la zona d'estacionament abans de la data final de les obres.

La reunió amb els veïns, que va tenir alguns moments de tensió, va comptar amb la presència d’Oriol Serratussell (ECP), regidor de Policia Local de l’Ajuntament de Montcada, i Josep Pubill, cap tècnic dels Serveis Municipals, que van expressar que aquestes modificacions es deuen a unes obres que impulsa l’Ajuntament de Barcelona i que ambdues administracions han estat negociant durant setmanes per aconseguir que l’afectació als veïns de Can Cuiàs sigui la menys possible. Davant la inquietud d’alguns assistents amb els problemes d’aparcament que es generaran durant el temps que durin les obres, els responsables del consistori es van comprometre a estudiar alternatives perquè els veïns puguin aparcar els seus vehicles, ja sigui en zones del barri com el carrer Gardènies on actualment no es pot estacionar –sempre hi quan les mesures de seguretat ho permetin–, o en alguna part de Barcelona com el Torrent del Bosc, situat al costat del camp de futbol. Alguns dels assistents a la reunió també van proposar que l’Ajuntament negociï amb els responsables de l’establiment que Mercadona té al barri per poder utilitzar durant la nit les places lliures que hi ha al seu aparcament, però aquesta opció ha estat descartada pels responsables municipals, davant les dificultats que genera una negociació d’aquest tipus entre una administració pública i una empresa privada.

Com a responsable de la Policia Local, Serratusell va demanar paciència a tots els veïns i va avançar que els efectius de la Policia de Proximitat estaran més presents a Can Cuiàs en les hores puntes d’entrada i sortida dels centres educatius per evitar problemes. Al mateix temps, l’edil va manifestar que el fet que la policia pugui ser més permissiva amb els veïns durant el temps que durin les obres "no impedirà que s’actuï si hi ha perjudicis a terceres persones". Alguns assistents també van expressar la necessitat d’augmentar la presència policial al barri durant les nits, ja que els veïns es veuran obligats a buscar aparcament al polígon o en zones poc transitades.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari