L’Ajuntament exigeix a Renfe mesures urgents per millorar la seguretat i l’accessibilitat a les estacions de tren

El consistori, la PTJST i l’AV Can Sant Joan han fet una concentració aquest dijous a la Cruïlla del Soterrament arran de l’accident a l’estació Montcada-Bifurcació

La concentració d'aquest dijous a la Cruïlla del Soterrament ha comptat amb l'assistència d'una trentena de persones
Sílvia Alquézar

La Plataforma Tracte Just-Soterrament Total (PTJST), l’Ajuntament i l’AV Can Sant Joan han exigit a Renfe mesures urgents per millorar la seguretat i l’accessibilitat a les estacions de tren al municipi, durant la concentració que s’ha fet aquest dijous al migdia al Monòlit situat a la Cruïlla del Soterrament, a l’alçada del pas a nivell del carrer Botagell, després que de l'accident que va causar ferides greus a un jove de 20 anys en caure a una de les vies de l’estació de Montcada-Bifurcació.

En el torn de parlaments, l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), ha denunciat l’estat “lamentable, obsolet i precari en què es troben les estacions de la ciutat, vulnerant el dret a la mobilitat de la ciutadania”. L’edil també ha demanat a Renfe que no ajorni més la reunió que el consistori montcadenc ha sol·licitat en reiterades ocasions des del passat mes de juny per parlar del projecte de millora de l’estació de Can Sant Joan. “No pararem fins que facin les mesures reclamades. Ja és hora que Renfe deixi de veure els passatgers com a usuaris i comenci a tractar-los com a titulars d’un dret bàsic com és el transport públic”, ha dit Campos. Per la seva banda, el portaveu de la PTJST, Antoni Mollet, també ha manifestat la necessitat de millorar la seguretat a totes les línies ferroviàries de la ciutat. A banda del soterrament del R2, també exigim més seguretat i millor accessibilitat a les estacions”, ha indicat Mollet.

D’altra banda, el president de l’AV Can Sant Joan, José Luis Conejero, ha criticat Renfe per no haver executat el projecte de remodelació de l’estació Montcada-Bifurcació, pactat entre el Ministeri de Foment i la Generalitat el 2013 en el marc del Pla de Millora de la Xarxa de Rodalies de Renfe. Fa temps que reivindiquem millores i no han posat solucions. Si passés alguna desgràcia més greu, passarien de ser d’uns irresponsables a uns assassins, ha dit el representant de l’AV de Can Sant Joan, que el passat mes de juny va recollir més de 1.300 signatures reclamant l’execució de les obres. 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari