L’Ajuntament fa balanç de l’estat actual de la borsa de pisos socials que hi ha al municipi

La Regidoria d’Habitatge va convocar aquest dimecres una reunió al Kursaal per informar de la situació a dia d’avui i avançar els nous projectes

Les regidores Jessica Segovia i Montse Ribera amb els tècnics municipals durant la reunió de la Taula d'Habitatge
Sílvia Alquézar

L’Ajuntament va convocar aquest dimecres una reunió al Kursaal amb les entitats i els partits polítics que formen part de la Taula d’Habitatge per donar a conèixer la situació actual del parc immobiliari del qual disposa el municipi per fer front a les emergències socials. En l’actualitat, el consistori gestiona al voltant d’una quarantena de pisos per ajudar les famílies més vulnerables. La regidora d’Habitatge, Jessica Segovia (ICV-EUiA-E), va explicar algunes de les iniciatives que s’han començat a dur a terme al departament municipal per “augmentar el nombre de vivendes socials i millorar l’atenció a la ciutadania”.

 

L’edil va anunciar que l’Ajuntament ha destinat per primera vegada una partida del pressupost municipal –de 45.000€– per reformar els quatre pisos socials de propietat municipal. D’altra banda, el consistori ha demanat una subvenció de 24.000€ a la Diputació de Barcelona per rehabilitar vivendes habitades de lloguer social. La regidora també va avançar que l’objectiu municipal és fer contractes de lloguer només per un any amb l’objectiu de revisar les situacions familiars anualment i evitar situacions actuals “on es trobem que els llogaters ja no responen al perfil social però tenen un contracte de cinc anys”. Els impagaments del lloguer va ser un altre dels temes que l’edil va posar sobre la taula. En total, l’Ajuntament ha hagut d’assumir en els darrers tres anys un deute de 20.000€ que Habitatge està negociant amb les famílies afectades. 

 

D’altra banda, Segovia va comentar que l’Ajuntament segueix endavant amb els expedients a bancs i societats immobiliàries amb l’objectiu que cedeixin  els pisos buits a la borsa d’habitatge social. L’Ajuntament té en marxa dos processos oberts amb la SAREB i el Banc de Sabadell, a qui  els ha imposat multes coercitives. El consistori els ha proposat la cessió voluntària de les vivendes a l’Ajuntament o bé que el consistori els proporcioni les famílies a través de Serveis Socials. La regidora va avançar que, en breu, l’Ajuntament obrirà dos nous expedients per recuperar 12 pisos situats als gratacels al costat de la Rasa, a Mas Rampinyo,  i 10 vivendes d’un immoble del carrer Montiu.

 

La reunió va comptar amb l’assistència de membres de la PAH, que van demanar a l’Ajuntament que faci d’intermediari amb les empreses de subministraments per instal·lar els serveis bàsics com l’aigua i la llum a les vivendes ocupades per l’entitat. El consistori es va comprometre a estudiar la proposta. El departament d’Habitatge també va informar els assistents que el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatges, que ofereix l’Ajuntament de manera gratuïta gràcies a un conveni amb la Diputació, amplia el nombre d’hores d’assessorament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari