L’Ajuntament fa propostes per millorar l’encaix del municipi a la metròpoli

El PDU, que té com a objectiu definir els reptes de futur, es troba en la fase inicial

L’Ajuntament ha presentat un seguit de suggeriments a les conclusions aprovades a l’avanç del Pla Director Urbanístic (PDU) Metropolità, un estudi impulsat per l’AMB que té com a objectiu definir els reptes supramunicipals que cal afrontar per planificar el futur de la regió. La prèvia del PDU és el primer pas per a l’aplicació del planejament metropolità i presenta una diagnosi amb 10 objectius que l’Àrea ha d’afrontar en els pròxims anys, com impulsar el desenvolupament socioeconòmic, consolidar una infraestructura verda i sostenible o fomentar la cohesió social mitjançant l’habitatge, entre d’altres.
Amb l’aprovació de l’estudi s’ha obert un període de participació ciutadana i de recepció de suggeriments. L’Ajuntament ha fet aportacions que tenen com a objectiu millorar la situació del municipi en el seu encaix a l’Àrea Metropolitana. Una de les peticions presentades té a veure amb la reconversió de carreteres com l’N-150 o l’N-152 en avingudes metropolitanes. Pel que fa a la situació concreta d’alguns barris com Can Sant Joan, el consistori demana que s’impulsi la seva regeneració i siguin considerats espais de nova centralitat.
El president de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament i vicepresident de polítiques urbanes de l’AMB, Jordi Sánchez (ERC), valora aquestes al·legacions com una oportunitat: “Ens queixem de ser la porta del darrera de Barcelona i el que volem és liderar la planificació de la ciutat i pensar el futur també des de Montcada”, ha declarat.

Deixa un comentari