L’Ajuntament farà servir una unitat mòbil de la Diputació per fer un mapa sònic

Es tracta d’un vehicle de petites dimensions que grava digitalment els nivells acústics

El Servei de Medi Ambient disposarà fins a final de novembre d’una unitat mòbil, cedida per la Diputació de Barcelona, que mesura els nivells de soroll ambiental. L’Ajuntament va sol·licitar aquest aparell a l’ens per tenir un element més de cara a l’elaboració del mapa sònic del municipi i donar resposta a les queixes efectuades per alguns veïns sobre l’elevat soroll que produeixen algunes activitats o infraestructures. Un mapa sònic és una eina que identifica els problemes de soroll i detecta les possibles situacions de gravetat. La quantitat de vies de comunicació i el gran número d’indústries que hi ha al municipi, amb els problemes que això pot comportar, són la base per elaborar l’estudi acústic.

La unitat mòbil que ha cedit la Diputació és un vehicle de dimensions reduïdes que mesura el soroll al carrer que provoquen el trànsit, les activitats, els serveis i les instal·lacions. Els nivells sònics que s’emeten es graven en un aparell digital ubicat a l’interior del cotxe, que roman aparcat durant una estona a l’espai que es vol estudiar. La regidora de Medi Ambient, Eva Gonzalo (PSC), ha avançat que la unitat mòbil permetrà a l’Ajuntament mesurar l’impacte del soroll a diferents punts del municipi i “prendre les mesures necessàries per reduir-lo, una vegada analitzats els resultats”.

L’Ajuntament va sol·licitar la unitat mòbil a la Diputació amb l’objectiu d’elaborar el mapa sònic i també per donar resposta a les queixes que alguns veïns del municipi han fet arribar al Consistori. Els primers llocs on actuarà aquest dispositiu són els carrers del centre que suporten el pas de l’autopista C-33. Gonzalo ha dit que el veïnat es queixa també pel soroll que provoca el servei de recollida d’escombreries.

Foto: Premsa Ajuntament de Montcada i Reixac

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari