L’Ajuntament i la Plataforma Soterrament Total convoquen les entitats a una reunió informativa

La trobada està prevista aquest dimecres a les 19h a la Casa de la Vila

L’Ajuntament i la Plataforma Soterrament Total han convocat aquest dimecres, a les 19h a la Casa de la Vila, totes les entitats del municipi a una reunió informativa sobre l’acte d’homenatge que s’està organitzant en record de les víctimes dels atropellaments de tren a la línia de Portbou al llarg de la història i que ha costat la vida a 158 persones. L’objectiu de la trobada és aconseguir la màxima implicació i participació de les associacions.

L’octubre passat es va constituir una comissió, integrada per membres del secretariat de l’entitat i regidors i representants del consistori, que està treballant en l’organització de l’homenatge, que tindrà un caire institucional i cívic. L’acte tindrà lloc a la placeta ubicada al carrer Bogatell, a prop del pas a nivell, on està previst instal·lar un monòlit en record de les víctimes i realitzar diverses activitats on hi participaran diferents entitats del municipi.

El consistori i la Plataforma han enviat una carta a totes les associacions en què es recorda que el municipi porta més de 20 anys reivindicant el projecte fonamental per dignificar la ciutat i es demana el suport de la societat civil “per tal de buscar el màxim consens i participació en aquest important acte per tal de dignificar la nostra memòria històrica i el nostre poble”.

Des de l’estiu del 2013, Plataforma i Ajuntament han intensificat la seva tasca amb motiu de l’inici de les obres del pou de ventilació al carrer Jaume I, l’última infraestructura que cal construir al municipi per enllestir els treballs de la Línia d’Alta Velocitat (LAV) que transcorre pel subsòl de la ciutat. Al novembre del 2007, el Ministeri de Foment es va comprometre amb la Generalitat de Catalunya, amb l’Ajuntament i amb la Plataforma que no finalitzarien les obres de LAV sense iniciar el soterrament de la línia de Portbou.  El consistori i la Plataforma continuen reclamant el compliment d’aquest.

 

Deixa un comentari