L’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just anuncien el programa de les jornades pel soterrament

Les columnes informatives del municipi s’han omplert amb cartells reivindicatius

El contingut de les jornades s'ha explicat aquest matí en roda de premsa
Pilar Abián

Mantenir viva la reivindicació del soterrament de la línia de Portbou al seu pas pel nucli urbà i fer que el projecte no quedi arraconat als despatxos del Ministeri de Foment ni als de la Generalitat és el doble objectiu que l’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just Soterrament persegueixen amb l’organització de les jornades que es faran del 3 al 5 de març. Aquest matí representants del govern local encapçalats per l’alcaldessa accidental, M. Carmen Porro (PSC), i del col·lectiu ciutadà han presentat el programa previst i han coincidit a reclamar la històrica reivindicació municipal. “El que demanem és que es faci efectiu el conveni signat l’any 2007 perquè, a data d’avui, les obres de l’Alta Velocitat són a punt de finalitzar i encara no s’ha licitat cap projecte vinculat amb el soterrament”, ha insistit Porro. L’edil no ha deixat passar l’oportunitat per expressar el sentiment de “maltractament” que té el consistori envers el Ministeri i l’Adif. L’edil ha explicat que ara fa cinc mesos representants de l’administració central i de l’empresa pública es van comprometre a restaurar els espais afectats pels pous de ventilació de la LAV al parc de les Aigües i al Font Freda sense que s’hagi fet cap actuació al respecte.

 

En nom de la Plataforma, el seu portaveu, Ramon Bueno, també ha lamentat el cas omís de l’Estat a la resolució aprovada abans d’acabar l’any amb la unanimitat de tots els grups al Parlament de Catalunya i a l’esmena presentada pel PSC als pressupostos generals reclamant el soterrament. Per tal de mantenir viva la flama del projecte, la Plataforma proposarà als partits que es presentin a les properes eleccions municipals que incloguin al seu programa el compromís de destinar recursos a treballar pel soterrament. “Aquesta reivindicació ha de tenir una expressió a nivell institucional mitjançant la creació d’una figura tipus Regidoria pel soterrament o un comissionat”, ha suggerit Bueno. Tant el representant del col·lectiu ciutadà com l’alcaldessa accidental han aprofitat per demanar la implicació i participació dels montcadencs al programa d’actes previst al març.

 

 

Les jornades, al detall

Les activitats pel soterrament començaran el 3 de març amb l’acte d’inauguració a l’Auditori (19h) i el lliurament de premis del concurs de dibuix infantil que es posarà en marxa la setmana vinent. A continuació, es presentarà una maqueta de l’Associació Amics del Ferrocarril i s’inaugurarà una exposició fotogràfica. L’endemà, també a l’Auditori (18.30h), es projectarà un documental elaborat per César Vilagut sobre les accions fetes per la Plataforma des de la seva creació que anirà seguit d’una taula rodona a la qual s’ha convidat a participar a tots els partits que es presentaran a les properes eleccions municipals. Finalment, les jornades clouran el 5 de març, a les 18.30h, a la cruïlla del carrer Bogatell amb Colon on, per segon any consecutiu, es retrà homenatge a les víctimes de les vies al punt on es troba el monòlit creació de l’artista local Gabriel Ruiz.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari