L’Ajuntament impulsa una campanya d’estalvi d’aigua

Avui se celebra a tot el món el dia internacional de l’Aigua

L’Ajuntament ha posat en marxa avui una nova campanya d’estalvi d’aigua coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, que serà demà dijous. La presentació d’aquesta nova iniciativa ha tingut lloc avui a un espai molt significatiu, la Casa de les Aigües, l’equipament que el Consistori pretén convertir en un referent de la nova cultura de l’aigua i de respecte a l’entorn. L’acte l’ha presidit el president de l’Àrea Territorial i regidor de Medi Ambient, el socialista Sergio Hermoso. La campanya dóna continuïtat a la que fa dos anys va engegar també la Regidoria de Medi Ambient i consistia a col·locar kits reductors del cabdal a l’aixeta.

La nova iniciativa consisteix a repartir 2.500 bosses de plàstic inflables que s’omplen d’aigua i es col·loquen a la cisterna del wàter per tal que la descàrrega de l’aigua sigui menor. L’Ajuntament ha enviat una carta a totes les persones que van participar en l’anterior campanya d’estalvi, la dels kits per a les aixetes per tal que recullin una bossa. En l’anterior iniciativa van participar unes 500 persones. El regidor de Medi Ambient, Sergio Hermoso, ha explicat que la campanya és una continuació de les actuacions que l’Ajuntament va posar en marxa fa dos anys per contribuir a l’estalvi d’aigua i que aquest nou sistema que es posa en marxa permet no malgastar uns 4.000 litres d’aigua l’any per família. Segons Hermoso, el Consistori està fent altres actuacions per estalviar, com reaprofitar l’aigua que surt dels pous naturals, com Can Tuxans. El regidor ha avançat que el pròxim pou que es farà servir està a la Casa de les Aigües i que el parc de la Llacuna també es regarà amb aigües freàtiques.

Els interessats a participar a la campanya podran adreçar-se a la Casa de les Aigües a buscar una bossa fins al 4 de maig els dilluns, dimecres i divendres, d’una del migdia a tres de la tarda i els dimecres també de quatre a dos quarts de vuit de la tarda. També es pot trucar, per demanar més informació, al telèfon de l’equipament, el 93 572 60 17. El funcionament d’aquest nou dispositiu és molt senzill i només s’ha de col·locar a la cisterna dels wàters. Cada persona interessada ha de portar la darrera factura d’aigua, perquè després de fer servir la bossa es conegui la xifra real d’estalvi. L’Equip Verd és l’encarregat de lliurar els dispositius i es donarà una o dues per persona, en funció de la quantitat de lavabos que tingui la llar de cada participant.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari