L’Ajuntament instal·la la primera de les vuit minideixalleries que hi haurà al municipi

S’ha ubicat a la zona de contenidors soterrats de la confluència del camí de la Font Freda amb la rambla dels Països Catalans, a Montcada Nova

L'alcaldessa, Laura Campos, acompanyada per Jordi Sánchez i Jordi Domínguez
Pilar Abián

Coincidint amb la setmana europea de la prevenció de residus, l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha posat en marxa aquest matí la primera de les vuit minideixalleries que instal·larà en breu al municipi. Una delegació municipal integrada per l'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), i el regidor de Medi Ambient, José Domínguez (Círculo), han inaugurat aquest mobiliari urbà, ubicat a la zona de contenidors soterrats de la confluència del camí de la Font Freda amb la rambla dels Països Catalans, a Montcada Nova.

El nou moble urbà, que té les dimensions d'un mupi, compta amb set compartiments destinats als petits residus sòlids domèstics de poc volum però altament contaminants com piles de botó, bateries de mòbil, CD/DVD, bombetes incandescents/halògenes/de baix consum, telèfons mòbils i carregadors, tòners i cartutxos de tinta, cintes de casset i vídeo. Amb aquestes instal·lacions es vol facilitar a la població el reciclatge d’aquest residus, apropant la deixalleria als barris del municipi. Les minideixalleries s'instal·laran a zones de bateries de contenidors que estiguin a prop dels accessos a les escoles.

Durant la presentació, el regidor de Medi Ambient, José Domínguez, ha afirmat que "les minideixalleries no substitueixen el servei que ofereix la Deixalleria Municipal i la Deixalleria Mòbil, sinó que el complementen". A més, l'estructura permetrà al consistori fer ús de les dues cares i destinar-les a la promoció de campanyes municipals.

La instal·lació de les minideixalleries s'inclou dintre del Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2020 (PRECAT20).

Deixa un comentari