L’Ajuntament intensificarà la vigilància i la neteja al voltant de l’edifici ocupat a Mas Rampinyo

L’equip de govern va convocar aquest dimarts una reunió informativa a la qual van assistir més d’un centenar de veïns

La reunió convocada per l'Ajuntament va aplegar nombroses persones que van omplir la sala d'actes del Centre Cívic Antigues Escoles de Mas Rampinyo
Sílvia Alquézar

L’Ajuntament s’ha compromés a intensificar la vigilància i la neteja al voltant del bloc de pisos situat al número 31 del carrer Sant Ignasi de Mas Rampinyo davant els problemes de convivència que s’han originat al barri. L’immoble és un edifici de nova construcció, propietat d’una entitat bancària, format per 64 habitatges, la meitat dels quals estan rellogats de manera irregular per una banda organitzada que es dedica a ocupar vivendes buides amb l’objectiu de llogar-les a tercers fora del marc legal. Una delegació del govern municipal –formada per l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA); la regidora de Serveis Generals, Montse Ribera (ERC); i el regidor de Medi Ambient i Control d’Activitats, Sergi Martín (Círculo Montcada)– i representants de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra van explicar ahir als veïns les accions que s’han dut a terme per intentar solucionar la situació a la reunió informativa que el consistori va convocar al Centre Cívic Antigues Escoles de Mas Rampinyo, a la qual van assistir més d’un centenar de persones.

 

Els veïns es queixen sobretot de problemes d’inseguretat, higiene i sorolls i demanen a l’Ajuntament que faci fora els inquilins en situació irregular. L’Ajuntament va assegurar que farà tot el possible per millorar la neteja i la convivència, però a nivell legal va remarcar que el marge de maniobra és petit perquè sense una ordre judicial no es poden fer desallotjaments. “En aquest sentit, l’administració local no pot fer res perquè es tracta d’una propietat privada. Sabem que el banc ja ha interposat la denúncia i ara som a l’espera que el jutge dicti sentència i doni l’ordre de desnonament”, va comentar Campos, qui va entendre la indignació dels afectats però els va demanar paciència perquè la solució definitiva pot trigar un temps a arribar-hi. “Estem treballant per trobar alguna escletxa legal que ens permeti acabar amb la problemàtica, però mentrestant el que podem fer és extremar les mesures per millorar la convivència”, va dir Ribera, qui va avançar que l’ocupació de pisos per rellogar-los a tercers de manera irregular és una pràctica que s’està estenent a d’altres punts del municipi. “Nosaltres som els primers interessats a donar una solució al problema pel benestar dels nostres veïns i també perquè aquesta situació ens impedeix augmentar el parc de pisos socials per destinar-los a les persones en situació de vulnerabilitat”, va remarcar l’alcaldessa, qui va emplaçar els veïns a mantenir una nova reunió d’aquí a tres mesos per comprovar si les mesures adoptades han millorat la convivència al barri.   

 

Respecte a d’altres propostes dels veïns com no empadronar els nous inquilins i no escolaritzar els infants, l’alcaldessa va manifestar que la llei obliga els ajuntaments a garantir aquests drets a qualsevol persona. La regidora de Serveis Generals va convidar els veïns a fer arribar les seves preocupacions i suggerències a ella mateixa en el marc del nou projecte municipal dels Regidors de Barri per apropar l’Ajuntament a la ciutadania. A partir del 14 de desembre, Montse Ribera hi serà el primer i tercer dilluns de cada mes, de 17.30 a 19.30h, al Centre Cívic Antigues Escoles de Mas Rampinyo.

Seccions:

Deixa un comentari