L’Ajuntament obrirà una nova convocatòria per atorgar una parada als mercats setmanals

Els paradistes creuen que la crisi està provocant la marxa dels comerciants

Mercat setmanal del centre, els dimecres
Silvia Díaz
Mercat ambulant de Can Sant Joan
Mercat ambulant de Can Sant Joan

Comptar amb mercats setmanals de qualitat i que no suposin una competència deslleial al comerç tradicional és l’objectiu que ha expressat el regidor de Comerç, Joan Maresma (CiU), amb motiu de la nova convocatòria per adjudicar parades a les dues activitats ambulants que hi ha al municipi; el mercat del centre, els dimecres, i el de Can Sant Joan, el dimarts. Al centre, actualment amb 96 estands, hi ha oferta per a 26 més, preferentment d’aquells articles que a hores d’ara no hi hagi oferta o n’hi hagi poca, com jardineria, productes artesans, objectes de regal, forns de pa, productes d’aromateràpia o ferreteria i bricolatge. A Can Sant Joan, que té en funcionament 16 parades, s’amplia l’oferta fins a una desena més, amb prioritat per a parades de plats preparats, drogueria i cosmètics, creperia, roba per a la llar o maletes i bosses, entre d’altres.

Al web municipal, www.montcada.cat, es podran consultar les bases –ja aprovades per Junta de Govern Local– i descarregar la instància pertinent, a través de l’espai ‘Perfil del contractant. “Últimament s’ha produït baixes, la majoria degut a que els comerciants no complien amb els requisits respecte els pagaments, la taxa d’autònoms o la continuïtat”, ha subratllat Maresma, qui anima la gent de Montcada i Reixac a presentar-se si està interessada. L’edil també ha explicat que consultaran com funcionen altres mercats setmanals de poblacions del voltant per recollir noves propostes per tal de poder aplicar-les al municipi.

La crisi afecta el poder adquisitiu de la gent i en conseqüència, al comerç i la venda ambulant no n’és una excepció. Passejant pel mercat un comentari comú entre la clientela és que els espais s’estan quedant buits. “Hi ha venedors que marxen perquè quan descompten de la venda el pagament dels mòduls d’autònom i les taxes per instal·lar-se al mercat s’adonen que estan perdent diners”, ha explicat Pere Terés, un dels comerciants de parament de la llar més veterans del mercat de Can Sant Joan i del centre, qui afirma que les vendes últimament són baixes. Nicolás Doya té parada de roba a Can Sant Joan i ha constatat que amb el pas dels anys, la clientela ha baixat. “Demanaré instal·lar-me al mercat del dimecres –diu aquest comerciant– perquè aquí fa temps que no em surt a compte venir”.

Enrique Luttich, venedor de roba infantil del centre, creu que el tancament del mercat municipal ha estat un altre motiu per a la baixada de clients i també pensa que “els ajuntaments han de concebre els mercats ambulants com una part més del seu comerç”. Aida Ramos té una botiga de roba a Montcada i també una parada al mercat dels dimecres: “Els comptes no surten, –diu– l’Ajuntament hauria de donar facilitats per no deixar morir el mercat setmanal”. Per millorar el mercat ambulant, els marxants proposen accions com permetre’ls ocupar l’espai de les parades que han quedat buides mentre no hi arriben altres comerciants, perquè la clientela noti continuïtat, permetre la instal·lació puntual d’una parada –amb el reglament d’ocupació i de pagament pertinent– o bé que els botiguers locals també hi posin parada. Entre d’altres accions, els marxants proposen que se’ls permeti ocupar l’espai de les parades que han quedat buides mentre no hi arriben altres comerciants, perquè la clientela noti que hi ha una continuïtat, o bé que els botiguers locals també hi posin una parada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari