L’Ajuntament posa en marxa una nova campanya per promoure la separació selectiva de les deixalles

Es posarà en marxa aquest mes amb cartells conscienciadors

Imatge d'uns dels cartells de la campanya de recollida de residus
‘Vols que ens soterri la brossa? Tenim un problema i tu ets la solució’ és l’eslògan escollit per l’Ajuntament per a la nova campanya destinada a promoure la recollida selectiva al municipi. L’acció s’emmarca en el programa de Prevenció de Residus de la Generalitat, anomenat PRECAT 20, que preveu que, abans del 2020, els municipis hauran de reutilitzar o reciclar el 60% del pes de les deixalles domèstiques i comercials que generi. 
Segons les dades de la Regidoria de Medi Ambient, actualment només s’hi arriba al 43%. Aconseguir incrementar aquesta xifra és el principal objectiu del Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus, que el consistori té previst aprovar i presentar a l’octubre. 
 
“Cal assolir els objectius medi ambientals perquè la recollida selectiva té un elevat cost econòmic que hem d’assumir les administracions; si ho fem bé, sortim guanyant tots”, ha indicat el regidor de Medi Ambient, José Domínguez (Círculo).  L’Ajuntament ha elaborat el Pla inspirat en el del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, incorporant les aportacions realitzades per la ciutadania en un procés participatiu fet aquesta primavera. El Pla local, que va fer una diag­nosi sobre la situació actual al municipi i una definició de les línies­ estratègiques tenint en compte les fites que marquen les directives autonòmica i europea, serà el full de ruta a seguir durant els propers anys. 
 
La imatge escollida per a la nova campanya de la recollida selectiva mostra un allau d’escombraries que està a punt de soterrar Montcada i Reixac. El cartell, que veurà la llum a final de mes, correspon a la darrera de les tres campanyes sobre civisme que el consistori va projectar l’any 2017. La primera pretenia conscienciar als propietaris de gossos sobre l’obligació de recollir les seves defecacions a la via pública i la segona, incidia en l’abandonament de mobles i els voluminosos al carrer. 
Seccions:

Deixa un comentari