L’Ajuntament presenta una proposta perquè la llosa que cobrirà el túnel tingui un pla continu entre carrers

La redacció del projecte bàsic podria estar enllestida el mes de juny

Descarrega la imatge A la trobada es va presentar la proposta de la futura estació, que s’ubicarà prop del carrer Guadiana
Premsa Ajuntament

La comissió tècnica encarregada del projecte del soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada i Reixac i Vallbona segueix avançant a bon ritme, segons han pogut constatar el representants de l'Ajuntament a la reunió feta el passat 21 de maig en què es va fixar una nova trobada per al proper 10 de juliol. L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) s’ha compromès a estudiar la proposta municipal sobre el nivell de la llosa que cobrirà el futur túnel de la línia de Rodalies per tal que aquesta tingui un pla continu entre carrers, salvant el desnivell existent entre ambdós costats del traçat de la línia. Aquest ha estat el principal tema tractat a la reunió que va tenir lloc a les dependències del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

A la trobada van assistir representants del Ministeri de Foment, de l’Adif, de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de l'Aigua i la Direcció General d'Infraestructures de la Generalitat, a més dels tècnics de la unió temporal d’empreses, que s’encarrega de la redacció de l'estudi informatiu i els projectes bàsic i constructiu del soterrament de l'R2. Per part del consistori montcadenc hi van assistir l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), i la coordinadora de l’Àrea Territorial, Marta Bunyesch. Campos ha valorat la reunió com molt positiva. "Cada dia veiem més a prop la finalització de la redacció del projecte”, ha dit. Per la seva banda, Sánchez ha celebrat que el Ministeri i Adif estiguin complint els terminis. "Això és molt bo per a Montcada”, ha manifestat l'edil.

 

Calendari

Durant la reunió, el director de Projectes d’Adif, Juan Carlos Monge, va confirmar que els treballs avancen a bon ritme i que la data fixada per a la finalització de la redacció del projecte bàsic continua sent el mes de juny. Monge també va explicar tota la tramitació administrativa que han de fer les diferents administracions per tal d’aprovar el projecte bàsic. Per la seva banda, Daniel Fernández, el catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya i expert en hidrologia contractat per Adif, va confirmar que les mesures correctores que s’aplicaran durant l’actuació permetran la correcta circulació de les aigües freàtiques entre les dues bandes de la infraestructura ferroviària.

A la trobada també es va presentar la proposta per a la futura estació de tren de Montcada i Reixac de l’R2, que s’ubicarà al costat del carrer Guadiana, ja que l'actual edifici –que es conservarà com a element inclòs al Catàleg de Patrimoni– no es pot aprofitar com a tal. El representant d’Adif va avançar que abans de la propera reunió de la comissió de seguiment es farà una altra amb els tècnics que estan redactant el projecte de l’estació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari