L’Ajuntament preveu reformar un tram del passeig de ribera en paral·lel al Besòs

L’Àrea Metropolitana de Barcelona sufraga la intervenció que costarà 1,5 milions d’euros

Aspecte actual de l'avinguda de la Ribera en el tram que es remodelarà
Dani Font
Imatge virtual de com quedarà el tram de l'avinguda de la Ribera que esdevindrà un nou passeig
En la línia de cosir els barris i guanyar espai per als vianants, aquest dilluns començaran les obres del nou passeig que anirà des del carrer Llevant, a la Ribera, fins al pont de la Roca. Es tracta d’una intervenció que costarà 1,56 milió d’euros i està finançada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), dintre del programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans (PSG). El seguiment de l’actuació, que executarà l’empresa AMSA, anirà a càrrec del Servei de Projectes i Obres de l’Ajuntament.
Mentre es dugui a terme l’actuació, el tram de l’avinguda de la Ribera afectat per les obres tindrà un únic sentit de circulació
Les obres de remodelació d’aquest tram de l’avinguda de la Ribera tenen com a objectiu crear un passeig fluvial que obri la trama urbana al riu Besòs, segons ha indicat el president de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament, Jordi Sánchez (ERC): “Donarem continuïtat al passeig que es va fer el 2016 a la llera, a l’alçada del barri de la Ribera, però aquest cop l’espai ocuparà la via pública, respectant així la renaturalització del riu i la recuperació de la seva biodiversitat”
El regidor ha assenyalat que aquesta intervenció, que es preveu estigui acabada al setembre de l’any vinent, “permetrà crear un gran eix vertebrador de la ciutat i recuperar l’espai públic per a ús i gaudi de la ciutadania”.  
 
El nou passeig tindrà 630 metres de longitud i una amplada de 5 metres i es farà amb materials drenants i sostenibles que permetran plantar-hi arbres i diferents tipus de vegetació. L’actuació també inclou la remodelació de tota la vorera, entre el carrer Larramendi, i el pont de la Roca, i la construcció d’un voladís entre Bogatell i París –a l’estil del que es va fer al carrer Mossèn Joaquim Castellví, tot i que més naturalitzat– que permetrà mantenir l’amplada del passeig i serà un mirador sobre el riu.
 
L’Ajuntament ha arribat a un acord amb la propietat d'una part dels antics solars de Valentine per habilitar aparcaments provisionals
 
L’actuació es dividirà en tres fases. A la primera, hi haurà afectacions al trànsit ja que, mentre durin les obres, l’avinguda de la Ribera tindrà un únic sentit de circulació, en direcció al pont de la Roca. El trànsit que vagi cap a la Ribera i Can Sant Joan es desviarà provisionalment pels carrers Jaume I i Provença. Per a les següents fases de l’actuació, en què s’afectarà places d’aparcament, s’habilitarà un espai d’estacionament per a una vuitantena de vehicles en part de l’espai que ocupava l’antiga fàbrica Valentine gràcies a l’acord a què ha arribat l’Ajuntament amb la propietat del solar. 
 
Crítica de Vivimir
Tan aviat com s'ha donat a conèixer públicament el projecte a través de 'La Veu', Vivim Montcada i Reixac –candidatura que es va presentar a les darreres eleccions sense aconseguir representació al Ple– ha criticat que el projecte es comenci a executar sense haver-lo presentat prèviament al veïnat i que acabi afectant una setantena de places d'aparcament. A través de les xarxes, Vivim ha convocat una reunió aquest dissabte a les 11.30h, davant de l'INS La Ribera, per copsar l'opinió dels veïns.
 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari