L’Ajuntament redueix a la meitat el termini de pagament als proveïdors

La mitjana se situa en 19 dies, una dada ‘històrica’, segons ha assenyalat el govern

El govern local, satisfet de la reducció de la morositat
Arxiu/ Montcada Comunicació

L'Ajuntament de Montcada mai no havia tingut els comptes tan actualitzats. Segons va explicar ahir el president de l’Àrea Económica, Gerard Garrido (ERC), al Ple de gener, la corporació ha aconseguit reduir a la meitat del que marca la llei tant el termini de pagament a proveïdors com la morositat. "Ambdós estan al nivell més baix de la història de la corporació", va dir l'edil. Concretament, el que es coneix com a període mitjà de pagament, se situa ara en 19 dies i la morositat, en 30 dies.

Garrido també va informar al Ple que la previsió del departament és que el nombre de factures que traspassin d'un any a l'altre es redueixi susbtancialment. "Dels 1,6 milions registrats al 2021 passarem enguany a només 500.000 euros, dels quals hi ha una única factura per import de 300.000 que correspon a l'últim pagament a l'empresa Fomento en concepte de la construcció de la nau de la Brigada Municipal", va explicar Garrido. "Es tracta d'una molt bona notícia que respon a la feina responsable, seriosa i rigorosa que estan fent tant l'Àrea Econòmica com la resta d'àrees del consistori", va afegir el regidor.

Tot i que el punt del plenari consistia a donar compte per part del govern –ECP i ERC– i, per tant, no requeria votació, la regidora de Cs Angelina E. del Pino va instar l'executiu a seguir treballant per millorar encara més les estadístiques. "És cert que progressa adequadament i està en bona línia, però encara no té l'aprovat definitiu", va dir a Garrido fent un símil amb el curs escolar.

 

Altres punts del Ple

El plenari també va aprovar la convocatòria de licitació del concurs per adjudicar el servei del casal d'estiu pel valor de 774.000 euros per un màxim de quatre anys. Una de les novetats del contracte és que incorpora el Casal de Joves, que fins ara assumia la Regidoria d'Infància i Joventut. Un altre punt aprovat va ser l’actualització de l’inventari municipal de bens i immobles incorporant una de les zones verdes expropiades l'any passat al turó de Vista Rica.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari