L’Ajuntament reforçarà la presència policial a punts d’oci nocturn

La mesura pretén donar resposta a les queixes veïnals sobre les conductes incíviques al ‘camí del Colesterol’ i al carrer Major

Durant aquest estiu les xarxes socials s'han fet ressó d'algunes conductes incíviques a dos punts d'oci nocturn de Montcada centre: 'el camí del Colesterol', al tram més proper al pont de la carretera de La Roca –convertit en zona de 'botellón'–, i el carrer Major, al tram on hi ha una coneguda discoteca, entre els carrers Bogatell i Generalitat. Amb l'objectiu de donar resposta a aquestes queixes i fer compatible el descans veïnal amb l'oci nocturn dels joves, l'Ajuntament ha decidit reforçar la presència policial a les rotondes de Jaume I i Lluís Companys, on els divendres i els dissabtes s'ubicaran dues unitats policials. "Es tracta d'una mesura dissuasòria per prevenir conductes incíviques, com la destrossa de mobiliari urbà o un excès de soroll que impedeixi dormir els veïns", ha explicat la regidora de Serveis Generals i responsable de la Policia Local, Montse Ribera (ERC). També s'ha decidit avançar l'horari de la neteja del Camí del Colesterol –la brigada hi passarà amb la màquina netejadora a les 6h– per tal de retirar les restes de la concentració nocturna i evitar així molèsties als ciclistes i les famílies que surten a passejar a primera hora del matí. L'altra punt 'calent' de l'oci nocturn és el carrer Major, on el principal problema prové dels clients de la discoteca que surten a fumar i de les persones que no hi han pogut entrar, creant-se situacions de soroll que molesten el veïnat. Per pal·liar aquesta circumstància, la Policia Local durà a terme un patrullatge preventiu a peu les nits del cap de setmana. També s'avançaran les tasques matinals de neteja del carrer per persuadir el públic més insomne a abandonar l'espai.

Paral·lelament, l'Ajuntament està estudiant com articular una xarxa d'agents cívics que tingui com a finalitat promoure actituds cíviques i evitar l'abús de l'alcohol i altres drogues, font de la majoria dels problemes en els quals ha d'intervenir la Policia Local.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari