L’Ajuntament rep una subvenció de 24.000 euros per reformar pisos de titularitat municipal

L’ajut de la Diputació permet continuar amb el projecte, que es va posar en marxa l’any passat

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona de 24.000 euros amb els quals podrà continuar amb el programa de rehabilitació de pisos de titularitat municipal, que inclou la renovació de les instal·lacions i fusteria i la millora de l’eficiència energètica i l’habitabilitat. Els pisos que es rehabilitaran aquest 2017 estan ubicats a la plaça de la Ribera i al carrer Sant Ramon i el pressupost de les obres és de 34.000 euros, dels quals el consistori aportarà els altres 10.000. L’any passat és van rehabilitar dos habitatges de propietat municipal, que es destinen a dues famílies, en règim de lloguer social. D’altra banda, a l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) s’hi incorporà pròximament una advocada, que hi anirà dos dies per setmana durant sis mesos i es dedicarà en exclusiva a la tramitació dels expedients de pisos buits, i a la gestió dels habitatges de cessió, de propietat i de mediació.

Reunió Taula d'Habitatge

Aquesta informació es va comunicar durant l’última reunió de la taula d’habitatge, celebrada a principi de juliol. Aquest ens està integrat per representants del govern municipal i de grups de l’oposició, personal tècnic municipal i membres d’entitats. “Estem treballant de valent, impulsant projectes que donin resposta a la necessitat habitacional que tenim en l’actualitat”, ha manifestat la regidora d’Habitatge, Jessica Segovia, qui ha destacat la incorporació d’una advocada a l’OLH “per seguir exigint al bancs i grans tenidors la cessió de pisos buits; continuarem treballant per que no hi hagin cases sense gent i gent sense cases”, ha expressat.

 

El consistori vol impulsar al municipi el projecte de masoveria urbana, que consisteix a què una persona pugui ocupar un pis que necessita reformes sense haver de pagar res o bé, un lloguer molt baix, a canvi de fer-hi les millores necessàries per rehabilitar-lo. Abans de posar en marxa aquesta acció, cal fer un estudi de viabilitat, que té un pressupost de 8.000 euros, dels quals la Diputació n’aporta 7.000. L’ens supramunicipal també aportarà a l’Ajuntament assessorament tècnic per a la tramitació dels expedients de pisos buits i el cobrament de la taxa per desocupació. “Hi ha força expedients en tràmit perquè es tracta d’una gestió complicada i lenta, ja que les entitats bancàries utilitzen tots els seus recursos legals per presentar al·legacions a les peticions i requeriments de l’Ajuntament”, ha explicat l’edil. El consistori està intentant arribar a acords amb diferents bancs perquè posin els seus habitatges buits en el mercat de lloguer.

 

Respecte el Servei d’Intermediació del Deute Hipotecari (SIDH), la xifra d’expedients s’incrementa cada any. “Nosaltres valorem aquest augment de forma positiva perquè significa que més gent utilitza aquest servei i podem resoldre els seus problemes”, ha indicat l’edil. El SIDH atén casos de persones de Montcada i Reixac, Ripollet i Cerdanyola. Al 2015, va tramitar 38 expedients; al 2016, 62 i fins al maig del 2017, la xifra és de 52, dels quals 33 són de Montcada i Reixac, 12 de Ripollet i 7 de Cerdanyola.

 

D’altra banda, la Regidoria d’Habitatge, en coordinació amb Serveis Socials i Promoció Econòmica i Ocupació, ha acordat que des d’aquest any, totes aquelles famílies en situació de vulnerabilitat que ocupin un habitatge en règim de lloguer social –sempre i qual els seus membres estiguin en edat i amb capacitat per poder treballar– han de participar en un programa d’inserció sociolaboral. “Estem molt contents dels resultats perquè després de sis mesos de formació, una de les persones que viu en un pis social ha trobat feina”, ha indicat la regidora.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari