L’Ajuntament signa un conveni per facilitar l’accés de les persones amb menys recursos a un pis protegit

Adigsa preveu que la promoció de 42 pisos de lloguer jove estigui enllestida al novembre

El conseller delegat de l’empresa pública Adigsa, Frederic Linares, ha signat aquest matí un conveni amb l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), per establir de manera consesuada unes normes particulars per a l’adjudicació dels pisos que la societat de la Generalitat té a Montcada o estan encara en construcció. En definitiva, es tracta d’establir uns criteris per tal que les persones que puguin tenir accés a les vivendes protegides que construeix l’Incasòl i gestiona Adigsa siguin les que ho tenen més difícil a l’hora d’aconseguir un habitatge digne.

A partir d’ara serà l’Ajuntament l’administració de referència per a totes aquelles persones interessades en pis gestionat per Adigsa, la majoria dels quals són de lloguer. L’Oficina d’Habitatge confecciona un registre de persones interessades a adjudicar-se una vivenda d’Adigsa, que tindrà vigència durant dos anys. L’acord al qual s’ha arribat avui dóna peu a la redacció de les bases específiques per atorgar els pisos, que elaboraran l’Oficina d’Habitatge i la Generalitat i que pretenen afavorir les persones que tenen menys recursos per accedir a una vivenda.

Montcada i Reixac esdevé d’aquesta manera municipi pioner en l’aplicació d’una dinàmica de treball que serà comuna arreu de Catalunya amb el desenvolupament de la nova Llei pel dret a l’habitatge. Els ajuntaments i la Generalitat compartiran les mateixes llistes de pisos públics disponibles i de sol·licitants a cada municipi, de forma que la tramitació serà molt més àgil.

El conveni també estableix un calendari d’adjudicació per a la promoció de pisos de lloguer per a joves que s’estan construint a Mas Duran, que, segons Frederic Linares, d’Adigsa, estaran enllestits al novembre. L’Incasòl ha construït a Montcada prop de 300 pisos al llarg dels anys, que gestiona Adigsa. A aquesta xifra s’hauran d’afegir els 42 en règim de lloguer per a joves que ara per ara s’estan aixecant a Mas Duran i una altra, de lloguer general, amb 92 pisos, que encara no s’ha començat a construir però que es preveu estiguin construïts a la primavera del 2009.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari