L’Ajuntament suspèn l’atorgament de llicències a bancs i immobiliaris al carrer major

La moratòria estarà vigent durant un any i és el primer pas d’un pla d’usos comercials al centre

El Ple va aprovar ahir el primer pas per a l’elaboració d’un pla d’usos comercials per al centre de Montcada. Tots els grups municipals, a excepció d’Esquerra, que es va abstenir en aquest punt, van donar llum verda a la suspensió d’atorgament de llicències a totes aquelles empreses que vulguin instal·lar als carrers Major, Generalitat, Barcelona i a la plaça de l’Església establiments que no tinguin una finalitat comercial.

La normativa l’han impulsat l’Àrea de Política Territorial i la Regidoria de Comerç, amb el suport dels comerciants de la zona afectada, i tindrà un any de vigència. La intenció és paralitzar temporalment la instal·lació de negocis com bancs, immobiliàries, centres mèdics o despatxos, que, en opinió del Consistori, no contribueixen a dinamitzar el comerç i han proliferat en massa durant els darrers anys al centre del municipi.

L’aprovació de la suspensió d’atorgaments de llicències a empreses que no potenciïn el comerç de promoximitat és l’inici per a la creació d’un pla d’usos per la zona centre, que, segons el regidor de Comerç, Joan Carles Paredes, de CiU, serà consensuat amb els comerciants i el veïnat com s’ha fet amb la moratòria de llicències. La principal crítica d’ahir al Ple per part dels grups de l’oposició era que aquesta paralització arribava tard, perquè els carrers afectats estan plens de bancs, despatxos i immobiliàries. Paredes reconeix que la norma hauria d’haver-se fet abans, però que ara hi ha una voluntat clara del govern de potenciar el comerç.

Tots els grups de l’oposició estan d’acord amb la voluntat del govern de tirar endavant un pla per millorar el comerç de proximitat al centre, però consideren que la moratòria arriba tard. El portaveu d’ICV-EUiA, Josep Maria González, també demana que l’elaboració del futur pla d’usos comercials sigui participativa.

La portaveu del Partit Popular, Eva García, considera que el la suspensió de l’atorgament de llicències arriba en un moment en què l’estat del comerç al carrer Major és negatiu. Per la seva banda Esquerra es va abstenir en aquest punt perquè considera que la moratòria arriba tard i que no s’ha consensuat el suficient amb els partits polítics i els comerciants.

A hores d’ara, als carrer Major i Generalitat i a la plaça de l’Església hi ha cinc immobiliàries i catorze entitats financeres. Al Ple, Esquerra va preguntar quina quantitat de sol·licituds de llicència d’activitat té el Consistori pendents d’atorgar a bancs o immobiliàries, que s’hagin tramitat abans de la moratòria.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari