L’Ajuntament trasllada a Adif el seu malestar pel retard en l’inici dels treballs per millorar la seguretat a l’R2

El consistori, que divendres passat es va reunir amb el nou interlocutor d’Adif, demanarà la declaració d’un expedient d’emergència per accelerar els tràmits

L'Ajuntament demanarà, amb caràcter d'urgència, a l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) la declaració d'un expedient d'emergència per realitzar l'actuació de millora dels dos passos a nivells i la remodelació de les tanques de l'R2 al municipi. El consistori ha pres aquest decisió després de la reunió que l'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), van mantenir el passat divendres amb el nou interlocutor d'Adif a Catalunya i subdirector d'Operacions de Xarxa Convencional Nord Est, Carlos Quingles, qui va avançar que les obres no es licitarien fins a final del 2019.

Campos ha manifestat el seu malestar en considerar que "és inacceptable que Adif no solucioni amb urgència el problema de seguretat que pateix la nostra ciutat amb dos passos a nivell anacrònics i obsolets en ple segle XXI". Per a l'edil, és inadmissible estar en aquesta situació fins que arribi el soterrament de l'R2. Per la seva banda, Sánchez ha criticat Adif "perquè ens torna a prendre el pèl, ja que aquestes obres haurien d'haver començat a finals de 2018 i ni tant sols s'han adjudicat". L'Ajuntament sol·licitarà a Adif la declaració d'un expedient d'emergència per a aquests dos projectes que permetria reduir els processos de tramitació definitiva del projecte i licitació de les obres. 

 

Antecedents

Al novembre del 2017 Adif es va comprometre a renovar totes les tanques de la línia R2, des del Rec Comtal fins a l'estació Montcada i Reixac –l'ens ferroviari té previst destinar més de 600.000 euros per renovar les actuals tanques per unes de noves amb un sistema que dificulten la seva escalada i que eviten que siguin tallades. L'actuació, que també permetria instal·lar tanques noves en aquells punts on no hi ha, es faria als dos costats de la via al llarg de 3 quilòmetres. Adif també es va comprometre a ampliar i segregar el pas de vianants del dels vehicles als passos a nivell dels carrers Bogatell i Pasqual, ubicats al centre del municipi.

Durant la trobada del passat divendres, l'alcaldessa i el regidor de Territori també van traslladar a l'empresa el malestar de la ciutadania per les contínues incidències que s'han produït en els darrers mesos a les barreres als passos a nivell de l'R2 al centre del municipi, ubicats als carrers Bogatell i Pasqual, que han obligat a tallar-e puntualment l'accés i que han provocat que alguns trens hagin circulat amb les barreres aixecades.

Així mateix, aquest dilluns l'Ajuntament ha enviat una carta a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i a la presidenta d'Adif, Isabel Pardo, per mantenir una reunió urgent i solucionar aquest retard en l'execució dels dos projectes que s'han de realitzar mentre no comencin les obres del soterrament de l'R2 al seu pas pel municipi, prevista per al segon semestre de 2020.

 

Soterrament de l'R2

D'altra banda, aquest dimarts tindrà lloc una nova reunió de la comissió tècnica de seguiment de la redacció del projecte del soterrament, que es farà a les instal·lacions del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. A la tarda, a les 19.30h, la Casa de la Vila acollirà una reunió oberta a la ciutadania amb el catedràtic expert en Hidrologia d'Adif, Daniel Fernández, que explicarà els detalls tècnics que justifiquen la decisió estatal de fer servir dos mètodes constructius diferents per a la construcció del túnel en aquesta actuació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari