L’Ajuntament treu a licitació els contractes per garantir la continuïtat de Montcada Aqua

Al Ple de febrer també s’han aprovat altres punts relacionats amb la implantació de magatzems tecnològics al Pla d’en Coll, la promoció d’habitatges de protecció oficial i el Pla director per protegir el Rec Comtal

L'Ajuntament assumirà el manteniment de la instal·lació esportiva a partir de l'1 d'agost
IME

El Ple ha aprovat en la sessió corresponent al mes de febrer els expedients de contractació i la convocatòria de licitació per a la prestació dels serveis esportius i d’administració del complex Montcada Aqua, així com de la neteja i el manteniment del recinte, tot preparant el terreny per a assumir la gestió de l’equipament a partir de l’1 d’agost, un cop finalitzi la concessió que té actualment l’empresa Geafe.

Tots els contractes tindran una durada inicial de dos anys amb possibilitat de pròrroga. El primer i el tercer es liciten per una xifra superior als 1,7 milions d’euros, mentre que l’import del servei de neteja ascendeix a més de 446.000 euros.

El Ple va ser transmès en directe per laveu.cat
Mario Azañedo

El regidor d’Esports, Gerard Garrido (ERC), va assenyalar que la redacció dels plecs ha estat complexe per la dimensió de les necessitats de l’equipament esportiu. “S’ha fet un gran treball tècnic perquè els plecs donin resposta al que volem, garantir que la instal·lació funcioni i millori les seves prestacions“, va dir l’edil. En aquesta línia, Garrido va apuntar que els principals objectius del govern –ECP i ERC– passen per assegurar un control rigorós dels ingressos econòmics i garantir que hi ha personal qualificat durant tot l’horari d’obertura, tant en l’apartat esportiu com en el de manteniment.

Vetllar pel bon estat de l’equipament fent tasques preventives és una qüestió prioritària per a l’executiu que destinarà una partida de 350.000 euros de l’actual pressupost per fer-hi actuacions de millora. També gestionar amb cura les queixes i suggeriments dels usuaris, segons va manifestar el regidor d’Esports, tot criticant la manera de fer de l’actual empresa concessionària.

El que volem garantir és que la instal·lació funcioni i millori les seves prestacions, tant des d’un punt de vista administratiu com esportiu i també pel que fa a la neteja i al manteniment

Gerard Garrido, regidor d’Esports

Per part de l’oposició, Cs va votar a favor de tots els punts mentre que el PSC es va abstenir argumentant no tenir els números clars. “Es tracta de licitacions importants que, segons ens diuen, quedaran cobertes amb les quotes dels socis i realment, tenim dubtes al respecte“, va assenyalar la regidora socialista Nani López, tot reclamant els informes dels càlculs econòmics.

L’alcaldessa, Laura Campos, va respondre que els costos s’han analitzat rigorosament des d’un punt de vista tècnic i va retreure al grup socialista els arguments exposats, recordant que el contracte en vigor amb Geafe va ser aprovat durant l’etapa del govern de coalició PSC-CiU.

L’actual contracte no ha estat gens favorable ni per als interessos del consistori ni per als de la ciutadania

Laura Campos, alcaldessa

No ens estem llençant a la piscina, els números s’han auditat i potser caldrà ajustar-los, però si hem arribat fins aquí, havent de pagar una important indemnització a l’empresa concessionària per extingir aquest contracte, ha estat precisament perquè no ha estat gens favorable ni per als interessos del consistori ni per als de la ciutadania”, va dir Campos.

Punts de l’Àrea Territorial

El Ple també va aprovar avançar en la tramitació de la modificació puntual del Pla especial de reforma interior del polígon Pla d’en Coll per preveure la implantació de magatzems tecnològics, introduint al text refós les indicacions de la Comissió Territorial d’Urbanisme que no ha acceptat dues propostes fetes pel consistori, la de permetre usos esportius al sector industrial i la de repercutir costos d’urbanització a empreses.

Un altre dels punts tractats va ser el de l’aprovació provisional de la modificació puntual del PGM per a la reserva d’habitatges de protecció oficial al sòl urbà consolidat, un cop acabat el període d’al·legacions. La voluntat del govern és que les promocions amb un sostre urbanístic superior als 800m2 estiguin obligades a reservar el 30% del sostre residencial a HPO.

Segons va indicar el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), les esmenes presentades per l’Associació de Promotors i Constructors de Catalunya, en la línia de reclamar pèrdues patrimonials pels beneficis que deixaran d’ingressar per estar obligats a fer habitatges d’HPO, sol·licitar que aquest pisos es concentrin en punts concrets i anul·lar la moratòria de suspendre la concessió de llicències durant dos anys, han estat desestimades. Sí s’ha acceptat una al·legació per substituir en els pàrquings de les promocions que es facin places de cotxes per places per a bicicletes.

Preservació del Rec Comtal

Arxiu/Premsa Ajuntament

El Ple també va aprovar per unanimitat el Pla Director del Rec Comtal, un document elaborat pels ajuntaments de Barcelona i Montcada i Reixac que inclou 33 propostes per preservar el canal mil·lenari, de les quals sis pertanyen a Montcada i Reixac, per tal de protegir-lo i fer-lo visible al seu pas pel municipi. El Rec Comtal és un dels 117 elements que formen part del catàleg de patrimoni del municipi.

Deixa un comentari