L’alcaldessa ofereix el suport de la corporació a les víctimes del mossèn Josep Vendrell

L’Arquebisbat admet tenir constància de denúncies contra el religiós, mentre persones abusades a Barcelona i Caldetes busquen testimonis sobre l’etapa en què va ser rector a l’església de Santa Maria

En nom de l’Ajuntament vull manifestar la indignació i la condemna més absoluta als fets que s’han conegut i expressar tot el suport a les víctimes que pugui haver a la nostra ciutat posant a la seva disposició l’ajuda que necessitin”.

Amb aquesta contundència s’ha expressat l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), en relació als abusos i les agressions sexuals denunciades públicament contra el mossèn Josep Vendrell Cortasa, qui va ser rector de l’església de Santa Maria des del 1975 fins al 1999. L’edil lamenta que un cas de pederastia vinculat a l’Església torni a esquitxar el municipi després que l’any passat sortís a la llum l’afer de l’antic germà de La Salle Jesús Linares, i és per això que demana a la institució eclesiàstica que assumeixi la seva responsabilitat i cooperi en la investigació.

Cal posar llum a tanta opacitat com hi ha al voltant dels casos d’abusos i agressions sexuals a menors i la demostració és que s’ha hagut de crear una Comissió al Congrés per tractar aquesta qüestió”, ha afegit Campos.L’alcaldessa també ha avançat que la corporació es posarà en contacte amb l’Ajuntament de Caldes d’Estrac per estudiar accions conjuntes en suport a les víctimes de la parròquia d’aquest municipi on Vendrell va ser rector entre els anys 1970 i 1975, justament després d’haver estat traslladat des de la parròquia de Sant Tomàs d’Aquino (Barcelona), arran denúncies per abusos.

L’alcaldessa demana a la institució eclesiàstica que assumeixi la seva responsabilitat i cooperi en la investigació

Resposta de l’Arquebisbat

Si bé inicialment l’Arquebisbat de Barcelona no va aportar cap informació sobre el mossèn als mitjans de comunicació, aquesta setmana ha facilitat un comunicat en què reconeix l’existència de documentació als seus arxius que ratificaria la versió de les víctimes quant al fet que la institució tenia constància de queixes per abusos contra el rector. Es desconeix perquè cap d’elles va prosperar. El testimoni més contundent és el d’un pare de la parròquia de Caldes que al 1975 va fer un escrit dient que, tot i defensar en un inici l’honorabilitat del mossèn, va acabar donant veracitat als testimonis després de parlar amb el seu fill i demanava a l’Arquebisbat que Vendrell fos traslladat a un lloc on no pogués tenir contacte amb infants i fos posat en mans de metges.En el mateix comunicat, la institució eclesiástica manifesta la seva predisposició a aclarir els fets i a donar suport als afectats a través de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes d’Abusos ([email protected]). També es ratifica en la voluntat d’actuar per prevenir, perseguir i sancionar els abusos i agressions sexuals en el si de l’Església i a col·laborar amb les autoritats civils per fer front a aquests delictes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari