L’alcalde defensa els Consells Territorials com una eina per donar veu a la ciutadania

El batlle montcadenc respon així les crítiques de la FAVMiR sobre aquests nous organismes

Un dels òrgans que ja s’ha començat a desenvolupar amb el nou Reglament de Participació Ciutadana, el Consell Territorial, no compta amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (FAVMiR). El president de la FAVMiR va dir ahir a Montcada Ràdio que aquesta figura no té sentit, ja que les entitats veïnals ja fan la funció de canalitzar les demandes dels veïns respecte el seu barri i la ciutat en general. Avui l’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, ha discrepat d’aquesta opinió i ha dit que els Consells Territorials es continuaran desenvolupant d’acord amb el que marca el Reglament de Participació Ciutadana aprovat ara fa un any.
En resposta al comunicat que ha fet públic la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga ha dit que els Consells Territorials són òrgans consultius que no només donen veu a les entitats, sinó també a la ciutadania en general, ja que en hi haurà representació política, veïnal i de persones a títol individual fins a un màxim de 16 membres. La finalitat dels Consells Territorials és promoure i canalitzar les qüestions que afecten cada barri o sector fent que la ciutadania es corresponsabilitzi en els afers públics del municipi.
L’alcalde s’ha preguntat avui per què la FAVMiR no va presentar en el seu dia al·legacions al Reglament de Participació quan es va proposar la creació dels Consells Territorials. Actualment ja està en procés de creació el Consell Municipal del Centre amb la participació de membres d’entitats dels barris de Montcada Centre, Montcada Vella, la Ribera, Vallençana-Reixac i la urbanització del Bosc d’en Vilaró. La previsió de l’Ajuntament és que aquest primer Consell estigui operatiu al 2008. L’alcalde també ha confirmat que l’any vinent es triarà el Defensor del ciutadà, una altra figura de nova creació inclosa al Reglament de Participació. El Defensor del ciutadà farà de mediador entre la ciutadania i l’Ajuntament canalitzant les queixes que pugui haver respecte el funcionament de l’administració local.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari