L’alcalde demana tranquil·litat als veïns de Montcada respecte a les obres de la LAV

L’edil afirma que la situació dels treballs de Barcelona és completament diferent a la del municipi

En qüestió de setmanes començaran les obres de la Línia d’Alta Velocitat (LAV) a Montcada i Reixac. La data d’inici depèn de la signatura del conveni entre el Ministeri de Foment i l’Ajuntament que, tot fa indicar, es durà a terme aquest mes de novembre. De moment Adif, l’empresa que gestiona la construcció de la línia ferroviaria, ha començat a preparar els terrenys per on entrarà la tuneladora, un cop passat el riu Ripoll (a la imatge). Peticions de dimissions de la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, 17 dies amb el servei de rodalies interromput a causa de l’esvoranc aparegut a l’estació de Bellvitge, manifestacions veïnals, etc. Aquestes són algunes de les repercussions que està tenint la construcció de la LAV a Barcelona. Enmig d’aquesta conjuntura, aviat començaran les obres a Montcada i Reixac.

Amb tota probabilitat al mes de novembre se signarà el conveni entre el Ministeri de Foment i l’Ajuntament que regula com es farà l’actuació i que també vincula el projecte amb el soterrament de la línia de rodalies de Portbou. Finalment el govern central accepta les peticions municipals formulades tant pel Consistori com la Plataforma Ciutadana Tracte Just Soterrament Total i confirma que la mateixa tuneladora que farà el traçat de la LAV, a 40 metres de profunditat, també habilitarà el túnel per on circularà la línia de rodalies. La signatura del conveni comptarà amb la presència del secretari d’estat d’infraestructures, Víctor Morlán, el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, les autoritats municipals i representants de la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total.

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), creu que a mitjan de mes el conveni ja estarà signat. L’inici de les obres de la LAV al terme municipal coincideix amb una conjuntura gens favorable. Els problemes tècnics que han sorgit a Barcelona són un toc d’alerta per a la resta de municipis per on ha de passar la línia. Aquest matí l’alcalde ha parlat sobre aquesta qüestió i ha transmés a la ciutadania un missatge de tranquil·litat. Per a Arrizabalaga, les circumstàncies de Barcelona són diferents a les de Montcada, ja que aquí “l’obra del túnel es farà a 40 metres de profunditat, de manera que no es preveuen afectacions”. L’edil també ha dit que els problemes sorgits a la ciutat Comtal han estat provocats, en part, per les presses.

Foto: Santi Romero

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari