L’alcalde opina que el futur tramvia ha de tenir la complicitat de Montcada

L’edil reitera l’oposició al túnel sota el turó

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), ha afirmat en un comunicat de premsa que “és necessari que es tingui en compte les necessitats de Montcada i Reixac abans de tirar endavant el projecte del Tramvallès”. L’edil ha fet aquestes declaracions arran la presentació del Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2009-2018, que inclou, com a novetat, la creació del nou tramvia entre Montcada i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Segons Arrizabalaga “és una molt bona notícia perquè suposarà una millora substancial de les connexions a la zona. Montcada i Reixac sempre ha tingut un bon servei de transport públic orientat a Barcelona, però no cap a la resta de poblacions del Vallès Occidental”.

 

L’objectiu del tramvia és enllaçar Montcada, Ripollet, Cerdanyola i la UAB, especialment les estacions de Rodalies existents a les poblacions. L’alcalde ha afegit que “s’ha de tenir en compte l’opinió del nostre municipi, de la mateixa manera que ho han de fer amb Cerdanyola i Ripollet, perquè entenem que aquest nou transport no ha de suposar una nova barrera arquitectònica per als pobles, i, a més, ha de donar servei intern també a tots els barris de Montcada i Reixac”.

 

L’alcalde ha aprofitat per reiterar que l’Ajuntament s’oposa a la construcció del túnel sota el turó de Montcada. Aquesta actuació permetria reduir el temps de trajecte dels trens que circulen entre Barcelona i Sabadell i facilitar la integració del Tramvallès amb la xarxa de Rodalies, però posaria en perill la freqüència de pas dels trens per Montcada i Reixac. “La nostra posició respecte al túnel del Turó no ha variat. Hi estem en contra perquè no és una infraestructura necessària, que perjudicaria als usuaris de les estacions del centre i de Terra Nostra”, assenyala Arrizabalaga.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari