L’alcalde reitera que es manté vigent la moció contra la incineració aprovada al 1999

Segons César Arrizabalaga (PSC), la prioritat del Consistori és vetllar per la qualitat de l’aire i la salut de les persones

Segons ha manifestat l’edil, per a l’Ajuntament continua plenament vigent la moció que va aprovar el Ple al desembre del 1999 contrària a la proposta de la Generalitat de fer servir les cimenteres per eliminar residus anomenats biomassa, com ara llots de depuradora o restes vegetals, entre d’altres. César Arrizabalaga ha afegit que la prioritat del Consistori és vetllar per la qualitat de l’aire i per la salut de les persones i no donarà suport a cap acció que vagi en contra d’aquesta premisa.

El govern municipal considera que la Generalitat, com a promotora de la iniciativa, li ha de facilitar tota la informació sobre el projecte d’utilitzar llots de depuradora com a combustible a Lafarge així com l’impacte que l’activitat pugui tenir a la població.

Mentrestant, l’alcalde demana cautela a l’hora de parlar de possibles afectacions a la salut per no crear alarma social, en referència als arguments que està manifestant la Plataforma Antiincineració.

Mentre el govern municipal es reitera en el seu posicionament contrari a qualsevol mesura que suposi més contaminació al municipi, la Plataforma Antiincineració continua el cicle de xerrades informatives arreu de la localitat. El dijous, la trobada serà a les vuit de la tarda al CEIP El Viver, de Can Sant Joan.

La Plataforma, que compta amb el suport d’una cinquantena d’entitats, vol pressionar la Generalitat perquè no autoritzi l’ús de llots de depuradora com a combustible a Lafarge Cementos i, amb aquest objectiu, ha convocat una manifestació que es farà dijous de la setmana vinent.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari