L’alcaldessa de Montcada i l’alcalde de Manlleu es reuneixen amb la consellera d’Empresa i Coneixement

A la trobada s’ha tractat de la situació dels ERO a TE Connectivity i Prysmian

L'eurodiputat dels comuns Ernest Urtasun i l'alcaldessa es van reunió amb representants dels treballadors el passat dissabte
ECP
La reunió es va fer a la seu de la Conselleria d'Indústria

La Generalitat demanarà a la ministra d’Indústria en funcions, Reyes Maroto, i al secretari general del departament, Raul Blanco, una reunió per parlar dels ERO que afecten dues empreses amb seu a Montcada i Reixac, TE Connectivity i Prysmian –antiga General Cable– i que poden suposar l’acomiadament de 254 persones. Aquest és el compromís que el departament d’Empresa i Coneixement ha adquirit a petició del consistori montcadenc i del de Manlleu, on Prysmian té una altra seu amb 334 empleats. “Hem demanat a la Generalitat que assumeixi el lideratge en la defensa dels llocs de feina d’aquestes dues empreses”, ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), després de reunir-se amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. L’edil ha anat acompanyada de la regidora d’Ocupació i Treball, M. Rosa Borràs (ERC), així com de l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido (ERC), i regidors del consistori osonenc.

Durant la reunió, els representants de la Generalitat han manifestat que tant el departament d’Indústria com la direcció de Prysmian estan a la recerca d’empreses inversores interessades a instal·lar-se a Montcada i Manlleu amb un perfil que permeti absorbir part dels treballadors afectats per l’ERO. Així mateix, han parlat de fer una taula de reindustrialització amb la participació dels ajuntaments. Ambdues propostes han estat ben rebudes pels representants municipals que, tot i així, han instat el govern autonòmic a reclamar al Ministeri d’Indústria la seva intervenció. “Evidentment és complicat revertir la decisió que han pres les empreses però hem d’intentar-ho”, ha dit Campos. Un dels arguments que es vol plantejar a l’Estat és que ha de defensar la continuïtat de Prysmian a Catalunya per una qüestió estratègica de país. “Aquesta empresa fa cablejat de mitja i alta tensió; justament quan anem cap a la transició ecològica en la línia de substituir el combustible fòssil per l’electricitat, l’Estat hauria de lluitar per no deixar escapar una empresa capdavantera del sector”, opina l’alcaldessa.

Preguntes a la Comissió Europea

Campos també ha demanat la intervenció de l'eurodiputat dels comuns Ernest Urtasun qui dissabte es va reunir a Montcada i Reixac amb membres dels comitès d'empresa de les dues factories. El polític es va comprometre a fer dues preguntes a la Comissió Europea. D'una banda, la deslocalització que suposa reduir la plantilla en un centenar de persones a TE Connectivity per portar producció a altres plantes.I de l'altra, la situació monopolística de Prysmian a Europa ofegant la competència. "Revertir aquestes decisions són molt complicades, però ho intentarem; cal fer la denúncia i que la Comissió Europea estudiï ambdós casos", ha dit Urtasun.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari