L’alcaldessa participa a la trobada convocada per la Diputació per tractar la demanda d’Endesa

La companyia elèctrica reclama a diferents ajuntaments el 50% del deute acumulat per les famílies vulnerables

L’alcaldessa, Laura Campos (ECP), participarà dimecres a la reunió que ha convocat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, per donar una resposta coordinada a Endesa davant la reclamació perquè alguns ajuntaments –entre els quals hi ha el de Montcada i Reixac– assumeixin el 50% del deute que les famílies vulnerables tenen amb la companyia elèctrica. Els grups municipals del consistori local ha mostrat públicament el seu rebuig a la demanda, tant En Comú Podem i Esquerra, en el govern, com el PSC i Cs, a l’oposició.

La trobada convocada per Marín comptarà amb les principals entitats municipalistes i l’administració pública de l’àrea metropolitana de Barcelona. “A més de voler compartir un espai de trobada per analitzar, debatre els continguts de la reclamació i trobar solucions per evitar la vulneració dels drets de la població, la Diputació de Barcelona aposta per implantar una taula amb la resta d’administracions i empreses per trobar una solució al problema del deute de les famílies més vulnerables”, ha dit la presidenta de l’ens supramunicipal.

La Diputació posarà tots els recursos jurídics i tècnics necessaris a disposició dels municipis per construir aquesta resposta comuna cap a Endesa. Justament ara fa dos anys aquest mateix organisme va promoure conjuntament amb la Generalitat, les diputacions de Girona, Tarragona i Lleida, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, un protocol de conveni per fer front a aquesta situació, document que no va ser acceptat per les empreses energètiques.

La Llei aprovada al Parlament de Catalunya 24/2015 estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en situació en risc d’exclusió social, evitant el tall d’aquets subministraments.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari