L’AMB congela el tribut metropolità i la taxa de residus del 2023

L’acord de la mesura és encara provisional i se’n beneficiaran tant els particulars com els comerços

La congelació dels tributs beneficiarà a 1.200.000 domicilis i 150.000 negocis
Cugat Mèdia

Les quotes de la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR) i del tribut metropolità (TM) per als 36 municipis pertanyents a l’AMB, inclòs Montcada i Reixac, no augmentaran l’any vinent. Aquest és l’acord provisional aprovat pel Consell Metropolità, que també ha tirat endavant un descompte de l’11% en el TMTR als particulars d’aquells municipis que han implementat nous sistemes de recollida, com el porta a porta i els contenidors intel·ligents. Aquesta reducció no s’aplica als comerços que, en canvi, si que podran demanar una reducció de la quota de la TMTR en cas que acreditin que no existeix cap activitat, com ara mitjançant els rebuts de l’aigua.

Altres bonificacions

Per altra banda, l’entitat metropolitana continua bonificant el 100% de l’import de la TMTR a les famílies vulnerables. Actualment, 1.200.000 domicilis i 150.000 negocis paguen la TMTR a través del rebut de l’aigua, un tribut que contribueix a finançar el tractament dels residus recollits pels municipis de l’AMB. Aquest import varia entre municipis en funció de la quantitat de residus produïts a cada localitat i del nivell de recollida selectiva assolit. Així, com menys residus es produeixen i més recollida selectiva es fa, menor és la taxa.

Pel que fa al TM, l’AMB manté la bonificació del 50% de l’impost a les famílies nombroses. Aquest import contribueix al tractament de residus i també finança altres serveis metropolitans com la mobilitat o el cicle de l’aigua.

Deixa un comentari