L’AMB haurà de fer una modificació urbanística perquè els tribunals acceptin la ubicació de l’ecoparc 2

El Tribunal de Justícia de Catalunya ha declarat nul el pla urbanístic que es va fer servir per ubicar l’ecoparc del Besòs a Can Cabanyes, a Montcada i Reixac

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat nul el pla urbanístic que va permetre la construcció de l’ecoparc del Besòs a Can Cabanyes –propietat de l’Entitat del Medi Ambient (EMA)–, al terme municipal de Montcada. La sentència ha arribat arran d’un recurs interposat per l’Ajuntament de Santa Perpètua l’any 2002, contra la instal·lació de la planta, amb l’argument que l’ecoparc s’havia situat de forma arbitrària en uns terrenys destinats a equipaments, quan el Pla General Metropolità (PGM) preveu que aquest tipus d’instal·lacions se situïn en terrenys classificats com a serveis tècnics. En la sentència, els magistrats dictaminen que per instal·lar la planta s’hauria d’haver fet la modificació pertinent del PGM.

El gerent de l’EMA, Carles Conill, ha indicat que l’Àrea Metropolitana “acatarà la sentència perquè es tracta d’una qüestió merament tècnica i farem la modificació pertinent del PGM”. Tot i això, Conill ha dit que l’EMA ha interposat un recurs contra aquesta decisió “per tenir més temps per fer els canvis de planejament”, ha manifestat Conill, alhora que també s’ha mostrat satisfet perquè “la sentència no qüestiona la funció d’aquest tipus de plantes”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari