L’ampliació de l’escola bressol El Viver es farà amb fusta

L’AMB pretén impulsar aquest tipus de material en els equipaments públics

Imatge virtual del projecte d'escola bressol El Viver
AMB

La nova escola bressol del municipi, que quedarà integrada dins l’Institut Escola El Viver, es construirà amb fusta. Tot just va ser en el darrer Ple municipal del mes de juliol, quan es va aprovar per unanimitat la contractació de les obres d’ampliació i la convocatòria de licitació de l’Institut Escola El Viver i de la nova escola bressol municipal, per un cost superior als dos milions d’euros.

El futur complex educatiu montcadenc serà un dels quatre equipaments públics que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha previst que es facin amb aquest material sostenible. Els altres tres són l’Arxiu Municipal de Ripollet, la llar d’infants El Petit Mamut de Sant Vicenç dels Horts i l’ampliació de l’institut de Tiana. Tots ells comptaran amb una estructura de fusta dissenyada amb un sistema constructiu prefabricat que, segons l’AMB, suposarà un major control de l’obra i una optimització del temps d’execució. La institució metropolitana ha fet aquesta aposta aprofitant el reconeixement de Barcelona com a Ciutat Europea del Bosc 2022, una distinció del European Forest Institute (EFI) que avala la gestió metropolitana dels seus espais naturals.

Beneficis de la fusta

L’AMB assenyala diversos beneficis i avantatges que comporta que l’estructura dels edificis sigui de fusta, molts d’ells vinculats a minimitzar l’impacte antròpic sobre el medi ambient. Entre d’altres, s’aconsegueix reduir la petjada de carboni durant les obres d’execució, minimitzar les emissions de diòxid de carboni, s'aconsegueix una millor regulació tèrmica gràcies a que la fusta no acumula tanta calor com el formigó o aprofitar un recurs de proximitat, ja que la majoria de la fusta que es farà servir en la construcció d'aquests quatre edificis provindrà de boscos espanyols.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari