L’ANC anima a revifar l’espurna de la independència

Jordi Pesarrodona i Josep Costa exposen la seva visió sobre l’estat del moviment independentista i el camí que ha de seguir

Pesarrodona, en primer terme, amb Costa, a la seva dreta
Jesús Abad

La cançó ‘La Força de la gent’, de Tsunami Democràtic, sonava de fons per rebre el públic que de mica en mica va omplir ahir a la tarda la sala institucional de la Casa de la Vila per assistir a l’acte promogut per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que va començar amb un breu esment de les accions realitzades en el darrer any a Montcada i Reixac en què es va destacar la presència d’estelades als principals actes del municipi i cartells reivindicatius, i la “fiscalització del govern”, segons va precisar un dels organitzadors a peu d’escenari.

Els dos ponents convidats, el vicepresident de l’Assemblea, Jordi Pesarrodona, i l’ex-vicepresident del Parlament, Josep Costa, van parlar sobre la situació de l’independentisme. “Hem tocat fons perquè hem quedat desenganyats en veure que, després d’anar a votar l’1 d’octubre, no es va obeir el mandat del poble”, va reconèixer Pesarrodona. Tot i això, l’activista i vicepresident de l’ANC considera que l’experiència ha estat un “aprenentatge”. “Hem de deixar de llepar-nos les ferides i tornar-nos a escoltar i a emocionar”, va dir.

“Hem tocat fons perquè hem quedat desenganyats en veure que, després d’anar a votar l’1 d’octubre, no es va obeir el mandat del poble”

Jordi Pesarrodona, vicepresident de l’ANC

En la mateixa línia, Costa va parlar de la necessitat de “perdre la por a sortir al carrer”. “Tenim aquesta brasa, aquesta taca d’oli que es va fer per tot el país que no s’ha esborrat, no s’ha diluït, que són els sentiments, les ganes, la convicció, la determinació de ser una República Independent i, a partir d’aquí, només fa falta una petita espurna”, va afirmar

La taca d’oli que es va fer per tot el país no s’ha esborrat, no s’ha diluït, són els sentiments, les ganes, la convicció i la determinació de ser una República Independent

Jordi Costa, ex-vicepresident del Parlament

Crida a la desobediència

Segons Pesarrodona, el segon semestre d’enguany pot ser clau per revifar l’independentisme, ja que coincidirà amb la presidència d’Espanya a la Unió Europea. “Pedro Sánchez –va dir– es venta que el procés ha acabat, per això hauríem d’encendre els carrers a la inauguració del mandat europeu, quan hi hagi tots els mandataris europeus aquí”.

El públic va mostrar la seva preocupació per la manca de lideratge al moviment independentista
Jesús Abad

En resposta a la preocupació per la manca de lideratge al front del moviment independentista expressada pel públic i el camí a seguir a partir d’ara, Costa va manifestar que la clau és desobeir. “Hem de perdre la por, que és l’arma més potent de la repressió, i que només es pot desactivar a través de la desobediència”.

Deixa un comentari