L’ANC reivindica el dret a votar el proper 9N com una qüestió de legitimitat enfront la legalitat

L’Assemblea ha aplegat al voltant de 200 persones davant del pavelló Miquel Poblet

D'esquerra a dreta, Civit, Trias, Barberà, Conejero, Perarnau i Cervera
Pilar Abián
El periodista Jaume Barberà durant la seva intervenció

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Montcada i Reixac ha aplegat al voltant de 200 persones a la matinal convocada aquest diumenge davant del pavelló Miquel Poblet amb l'objectiu de reivindicar la celebració del nou 9N. “Malgrat que no tingui vinculació jurídica i que algú la intentarà invalidar, servirà per demostrar que volem votar i quina és la força dels catalans”, ha dit la representant de l'ANC local, Consol Cervera, a la cloenda dels parlaments que han protagonitzat els montcadencs Antoni Trias, José Luis Conejero i Ricard Perarnau, en nom de la societat civil, i el periodista Jaume Barberà i el membre del secretariat nacional de l'ANC Ferran Civit, com a personalitats convidades. Cervera ha comparat la consulta que es farà al novembre com el primer esglaó de la "llarga escala" amb què ha equiparat el procés sobiranista. "Serà un camí dur, però hem d'anar pas a pas per assolir la nostra fita", ha dit després de reclamar l'Estat propi com l'única via per acabar amb l'ofec que, en la seva opinió, viu Catalunya: "Estem patint una regressió a tots els nivells que ens està empobrint com a país i així no podem crèixer ni explotar el nostre potencial".

També Jaume Barberà s'ha mostrat molt crític amb els missatges de recuperació econòmica del govern estatal que ha titllat de “falsos i cínics” i ha expressat el seu convenciment que la independència només té sentit “com a eina per fer una societat millor, més justa i equitativa”. El periodista considera que en aquest projecte, el paper de la ciutadania ha de ser cabdal. “Ens hem d'empoderar i ens hem de dotar d'una constitució que ens permeti fer dos referèndums anuals i votar, si convé, si volem fer fora de la Generalitat i dels ajuntaments els polítics que considerem que són corruptes, ineptes o farsants”, ha proposat Barberà.

 

Demanda legítima

Ferran Civit ha defensat la consulta del 9N com una qüestió de “legitimitat enfront la legalitat” i ha recordat que personalitats com Martin Luther King o Nelson Mandela també es van rebel·lar en el seu dia contra les lleis establertes per defensar els drets civils d'una part de la població que consideraven legítims i que van acabar sent reconeguts. El membre del secretariat nacional de l'ANC ha reclamat el dret de Catalunya a poder ser un país i ha desitjat el mateix per a la resta d'Espanya. “Els germans espanyols –ha dit– també es mereixen un Estat millor, on hi ha hagi una profunda regeneració democràtica i un nou sistema, a ser possible una República”.

En nom de la societat civil montcadenca, Antoni Trias no ha dubtat a reclamar la independència com l'única manera de poder recuperar la llibertat com a poble; Conejero ha parlat en nom dels immigrants que han adoptat Catalunya com a país i que volen poder decidir sobre el seu futur i Perarnau ha incidit en les dificultats que implica la legalitat vigent per l'avenç del procés sobiranista tot pronosticant que l'únic camí possible serà la desobediència.

Els ponents han coincidit a demanar als assistents que el 9 de novembre participin a la consulta i que animin a fer-ho a tothom que coneguin. A més dels parlaments, l'ANC ha organitzat activitats infantils i una arrossada popular que ha finalitzat amb l'actuació del grup montcadenc d'havaneres, l'Espingari.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari