L’assemblea de CiU aprova donar suport al candidat del PSC

L’assemblea de CiU aprova donar suport al candidat del PSC

Convergència i Unió donarà suport dissabte a l’elecció del socialista César Arrizabalaga com a alcalde de Montcada i Reixac. Els militants de CiU ho van decidir ahir en assemblea per àmplia majoria, segons ha explicat avui el portaveu del grup municipal de Convergència , Joan Maresma. La coalició nacionalista ja està treballant amb el PSC la possibilitat de reeditar el pacte que mantenen en el govern local des del 1999. Dijous a la tarda hi ha prevista una reunió entre representants d’ambdues formacions polítiques per estudiar els continguts d’un possible acord.

Diferència de l’actual mandat, el grup socialista no comptarà en el proper Ple amb la majoria absoluta, ja que té 9 regidors, i necessita el suport dels quatre edils de CiU per tenir un govern estable. Es reprodueix, per tant, la mateixa situació que es va donar l’any 1999, tot i que en aquesta ocasió ambdós grups compten amb l’experiència d’haver governant junts i amb diferents equilibris per força. El representant de CiU, Joan Maresma, ha dit que si es concreta el pacte, la voluntat del seu grup és recuperar l’esperit del 99.

Dijous els representants del PSC i CiU es tornaran a reunir per negociar la possibilitat de mantenir el pacte de govern de l’actual mandat que, si finalment es reedita, no comptarà amb la presència d’ICV-EuiA, ja que aquest grup només aposta per un govern d’esquerres.
El ple de constitució del nou Ajuntament es farà dissabte a les 12 del migdia a la casa de la Vila. Demà a dos quarts de dues de la tarda tindrà lloc l’últim ple ordinari de l’actual mandat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari