L’AV Can Sant Joan denuncia a l’Adif el difícil accés als trens en sentit Barcelona

L’entitat ha sol·licitat una entrevista per conèixer les actuacions previstes al Pla de Millora de la Xarxa de Rodalies

Dos veïns intentant pujar a un dels trens que venen de l'UAB i finalitzen a Sant Andreu. L'alçada entre el tren i l'andana supera el mig metre
Lorena Gómez
A l'estació Bifurcació no hi ha cap ascensor per accedir a les andanes

Pujar a un dels trens en sentit Barcelona a l’estació Bifurcació no és apte per a tots els públics, especialment en els combois més moderns que venen de la Universitat de Autònoma de Barcelona i finalitzen el seu trajecte a Sant Andreu. La distància entre l’andana i l’esglaó del tren supera el mig metre, sent de molt difícil accés per a la majoria de viatgers. “He vist gent que pujava a quatre grapes perquè no arribava de cap altra manera”, ha indicat el president de l’AV de Can Sant Joan, José Luis Conejero, qui ha presentat aquest divendres una denúncia a l’Administració d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) per la manca d’accessibilitat als trens i a l’estació. “En tot el recinte de l’estació tampoc hi ha cap ascensor, tot són escales per accedir a les andanes, una vergonya”, comenta Conejero, qui ha sol·licitat a Renfe una reunió per conèixer les actuacions previstes en el Pla de Millora de la Xarxa de Rodalies per solucionar el problema. L’entitat també ha enviat una carta a l’Ajuntament per posar-lo en coneixement de la reivindicació veïnal.

 

El Pla, pactat recentment entre la Generalitat i el Ministeri de Foment, inclou un projecte per millorar l’accessibilitat i modernitzar l’estació de Montcada Bifurcació. La intervenció s’ha establerta com a prioritària, conjuntament amb 22 obres a d’altres estacions de Catalunya amb una inversió global de 76 milions d’euros. El director general d’Infraestrucutres de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, va avançar durant la presentació del Pla que s’han decidit prioritzar aquests treballs donada la gran quantitat d’usuaris que reben anualment les estacions a millorar. L’actuació, que es farà durant els pròxim dos anys, tindrà un termini d’execució inferior a un any.

 

Seccions:

Deixa un comentari