L’AV Can Sant Joan instal·la caixes niu al Rec Comtal

L’activitat s’emmarca en un cicle lúdic i ambiental dins del projecte comunitari del barri

Instant en el que es va col·locar una de les caixes niu al Rec Comtal
AVV Can Sant Joan
Membres de l'Associació Bosc de Llum van ajudar a les famílies a construir les caixes
La ubicació de les caixes les van decidir entre petits i grans

Aquest mes de juliol, en el marc del projecte comunitari El Rec Comtal es mou, l’AVV de Can Sant Joan ha organitzar un cicle d’activitats ambientals dirigides a infants, en les que ha estat fonamental la participació i implicació de les famílies dels barris de Sant Joan de Montcada i Vallbona de Barcelona.

El cicle ha estat dinamitzat per dues entitats vinculades a l’economia social i solidària com són la cooperativa d’educació Tata Inti i l’Associació especialitzada en educació ambiental Bosc de Llum. La quarta activitat, proposada per l’Ajuntament de Montcada, ha consistit en la instal·lació de caixes nius al Rec Comtal. Hi van participar tant famílies de Torre Baró com de Can Sant Joan i es van col·locar quatre caixes a la part de Sant Joan i cinc a la de Vallbona.

Valoració molt positiva
Antonio Alcántara, membre de l’AVV de Cant Sant Joan, fa una valoració molt positiva d’aquesta activitat perquè "amb la instal·lació de les caixes ens ho vam passar molt bé, i els educadors fan uns grans tallers. A més, aquesta activitat reforça el sentiment de pertinença al barri dels infants. Ara saben que al costat de casa seva hi ha les caixes que van ajudar a construir i col·locar". L’activista i educador social destaca tot el cicle de fet, perquè "teníem pendent obrir la vessant més ambiental del projecte social i comunitari El Rec és Mou, el qual pretén ser una eina de cohesió i dinamització entre barris que es troben en una situació de gran vulnerabilitat social i econòmica".

'Teníem pendent obrir la vessant més ambiental del projecte social i comunitari El Rec és Mou', Antonio Alcántara

Aquest objectiu lúdic i educatiu es el que va dirigir les tres activitats prèvies a la instal·lació de les caixes Niu: Descobrir la flora i fauna del Rec; Bombes de llavors i Estampació de samarretes, aquesta última coincidint amb el sopar comunitari del carrer Turó, que es recuperava després d’uns anys suspès per la pandèmia. Alcántara destaca que la fi d’aquest cicle, i del conjunt d’activitats i projectes organitzats per la Taula Comunitària del Rec Comtal, es "posar en relació al veïnat dels diferents barris per tal de que participin de manera activa en la dignificació i reivindicació del seu patrimoni cultural i ambiental".

Aquest cap de setmana tindrà lloc la darrera activitat del cicle ambiental amb l’aigua com a protagonista amb una doble vessant, jugar i entendre la importància d’aquest recurs, especialment en un context de sequera com el que estem vivint.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari